Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 09:47 2 096 1

Дания шокира Англия на Уембли

  • англия-
  • лига на нациите-
  • белгия-
  • дания-
  • ериксен-
  • дузпа-
  • исландия

"Трите лъва" загубиха с 0:1 и сдадоха първата позиция в групата си

Дания шокира Англия на Уембли - 1
Снимка: БГНЕС

Англия загуби изненадващо у дома от Дания с 0:1 в мач от четвъртия кръг на група 2 в Лига А на турнира Лига на нациите и отстъпи от първа на трета позиция във временното класиране.

Първото полувреме се разви по изключително лош за домакините начин. В 31-вата минута те останаха в намален състав, след като Хари Магуайър получи втори жълт и червен картон за нарушение срещу Поулсен. Скоро след това гостите получиха дузпа. Уокър фаулира Дилейни в наказателното поле, а Кристиан Ериксен (35-дузпа) реализира от бялата точка, отбелязвайки стотния си мач за Дания с гол.

С човек по-малко след почивката в 66-ата минута „трите лъва“ можеха да изравнят, но вратарят Каспер Шмайхел се намеси блестящо след удар с глава отблизо на Мейсън Маунт. До края на мача датчаните успяха да запазят аванса си и да се поздравят с трите точки, сваляйки англичаните от върха.

По-същото време Белгия спечели с 2:1 при визитата си на Исландия в другия мач и оглави групата. Ромелу Лукаку (9) даде аванс на „червените дяволи“, но „викингите“ изравниха чрез Биркир Саеварсон (17) след пас на Сигурйонсон. Ромелу Лукаку (38-дузпа) се разписа от бялата точка и отново изведе гостите напред в резултата. През втората част пък нямаше попадения и белгийците взеха пълния актив точки.

След тези резултати Белгия излезе на първо място с 9 точки от четири мача, а Дания и Англия са с по 7, докато Исландия е на дъното без нито една точка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямам срам

    2 0 Отговор
    И не само преди 1500 годинки англетята са били под датска власт да се припомни само