Last news in Fakti

17 Октомври, 2020 17:05 1 525 3

Паднаха рекорди на Световното по полумаратон

  • полумаратон-
  • гдиня-
  • полша-
  • лека атлетика-
  • спорт

Шест състезателки завършиха за по-малко от 66 минути на трасето с дължина 21.1 км по улиците на Гдиня в Северна Полша

Паднаха рекорди на Световното по полумаратон - 1
Снимка: Instagram

Перес Джепчирчир спечели световната титла по полумаратон в Гдиня (Полша) с нов световен рекорд в бягане само с жени. Кенийката пресече финалната линия за 1:05:16 часа. Втора с нов европейски рекорд в бягане само с жени завърши Мелат Исак Кеджета (Германия) - 1:05:18 часа. Етиопката Ялемзерф Йехуалау завърши трета с 1:01:19 часа.

Шест състезателки завършиха за по-малко от 66 минути на трасето с дължина 21.1 км по улиците на Гдиня в Северна Полша.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 антрашпиц

    0 1 Отговор
    Да бе ,паднали рекорди.Ако я проверят ,ще счупи допингомера...
  • 3 Допинга

    7 0 Отговор
    не помага в дългите бягания, той дава предимство в силовите бяганията до 400 метра. За дългите бягания се иска подобрена функционалност, която се постига в система от мерки: строг дневен режим; целесъобразно хранене; постепенна и последователна тренировъчна дейност; почивка, сън и пречистване със зеленчуково-плодови диети и гладуване; постоянни адаптационни тренировки на висока надморска височина и по-редки при висока температура и сух въздух; мотивационна и психологическа подготовка за състезание и в тренировъчния процес; водни процедури и закаляване; изграждане на навици за разумно разпределяне на силите по дистанцията и повишен самоконтрол. Всичко това го знам от личен опит, не само ала-бала...
    Димитър Василев от Варна