Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 20:31 3 238 5

Стоичков бил и майката, и бащата на съдиите у нас

  • костадин стоичков-
  • бфс-
  • съдии-
  • съдийство-
  • футбол

Този кръг реферски грешки белязаха мачовете ЦСКА - Царско село и Лудогорец - Левски

Стоичков бил и майката, и бащата на съдиите у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Съдийската комисия Костадин Стоичков винаги попада във фокуса на вниманието след гафове на неговите подопечни в мачовете от efbet Лига. Този кръг реферски грешки белязаха мачовете ЦСКА - Царско село и Лудогорец - Левски. Стоичков коментира пред колегите от GONG последните горещи теми - съдийските грешки от последния кръг, оставката, която му искат почти всички клубове, причината да не бъдат обявявани наказанията на реферите, ситуацията с коронавирус сред арбитрите.

"Всеки кръг има жалби срещу съдиите - често неоснователни, но понякога и с основание, както този уикенд. Имах среща с Михаил Касабов, но това не е прецедент, защото всеки вторник с президента на БФС обсъждаме съдийството през изминалия кръг. И с Емил Костадинов се видяхме. Нормално е те като ръководители да търсят причината за съдийските грешки. Приемам критиките, когато има очевадни грешки.

Не очаквайте да обявим наказания, ние сме част от конвенцията на УЕФА и според нея нямаме право да наказваме съдии. Да сте чули някой съдия в Европа да е наказан заради ниска оценка? А там също има грешки почти във всеки кръг.

В Разград асистентът Димитър Стоилов сгреши като вдигна засада, тъй като футболистът на Левски беше зад централната линия. Това е арбитър, който няма никаква грешка в последните 2 г. Но ето, че сега я направи. И съдийският наблюдател е поставил адекватна оценка. Но не очаквайте да го задраскам заради тази грешка. Да, няма да го видите в нарядите за следващите няколко кръга, но след това ще получи шанс да покаже, че е било случайност. И едва, ако пак допусне грешка, тогава може да предприемем по-крайни мерки като деноминиране например.

На ЦСКА - Царско село видяхме лоша работа в екип. Асистентът Георги Тодоров трябваше да сигнализира на главния съдия Станимир Тренчев за играта с ръка, тъй като това става в неговата зона. Обяснението му, че не я е видял, тъй като е следял линията на засадата. А той е № 1 при асистентите, има огромен опит, на 43 години е. Главният рефер Станимир Тренчев е млад, но грешката е и негова - не е избрал правилната позиция, за да може да види нарушението.
Ако имаше ВАР тази грешка щеше да бъде поправена и голът да се се отмени.

Съдийската комисия не замазва грешките на реферите, както някои се опитват да изкарат. Критични сме към черно-белите грешки, каквито безспорно са гореспоменатите, но не и към сивите. Тогава заставаме зад решенията на съдиите. Аз съм бащата и майката на тези съдии и не очаквайте да се нахвърля върху тях.

Разбирам, че е болезнено за президентите да загубят след съдийски грешки, но нека се замислят колко пъти са печелили след тях. Ще дам пример с Левски, които сега се чувстват ощетени, но нека си припомнят мачовете с Етър и Арда. Не се притеснявам, че ще ме сменят. Рано или късно и това ще стане. Но до този момент усещам подкрепата на президента на БФС Михаил Касабов. А щом почти всички клубове искат оставката ми, това е добре. Значи не угаждам на никой.

Моята рецепта за отстраняване на грешките е ВАР. Затова и бях толкова настоятелен тази система за видеоповторения да се въведе у нас. Още сме в етап на обучение, ситуацията с коронавируса забавя процеса, но съм сигурен, че ще успеем. И съм удовлетворен, че точно с това ще бъда запомнен като председател на Съдийската комисия.

Някой пита ли се как се справяме в условията на панедемия? И моят отбор не е цял, има 5-6 съдии с COVID-19, паралелно тече и обучението за работа с ВАР. Първо отложиха мач на Арда, сега и на Славия. Но ние не може да кажем имаме съдии само за пет мача, а не за седем. Никой не отчита тези фактори", коментира съдийският шеф.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т@Ш@ЦИ НА РОЯЦИ

    4 0 Отговор
    ПУКА МУ НА ИЦО ЗА БЪЛГАРИЯ. ...ВСИЧКИТЕ ПАРИ. .ДЕЦАТА И ИНВЕСТИЦИИ В АМЕРИКА И ЕВРОПА
  • 2 Шопо

    5 0 Отговор
    Брал съм и лайката на съдийската комисия !!!
  • 3 Няма нищо случайно

    1 2 Отговор
    Ако Домуса беше изпуснал точки, нямаше да има премия към таксите. Литекс ги извадиха срещу Л.Пл и Етър е Левски го прецакаха срещу Ботев П и Лудогорец. Няма нищо случайно.9955
  • 4 Ах ицо ицо

    1 0 Отговор
    Ице ицее.... Ти баща ти майка. на черното тото в България си бащица Ице Ицее... Две копки с мутика нямаш в тази почва, но милионите текат като ручей Ицеее ице.... 2 гола направи преди 100 години без да искаш и простосмъртните не спират да ти целуват веждите Ицко мама.....
    След дебюта му за националния отбор, ни'де се е чуло Ицко тотото да блесне?!? Вече за пенсия реве, но ние ке го възвишаваме, да му се пълни душицата на нащо ице, дорде се пръсне от гордост. Може две изречения да не вдене цел живот, но важното е, че се е прикинал у балону оно години и сме станали 84-ти на биатлону по ръгбистика.
    Ай се вземете малко в ръце да ва е*а у капу*ите (както казваше един певец)
    Че хленчите по цял ден от малоумщина обаче ще продължаваме да възхваляваме личности, където ако беше друга държава с подобни постижения, щяха да се ядосват....
    Не се стремим към първа класа ами се радваме, че въобще сме влязли в летището, какво остава да се качим на самолета?
  • 5 Иванов

    0 0 Отговор
    А, бе уж ,,интелигентни" българи - първо четете , после коментирайте. Става въпрос за Костадин Стоичков , а не за Христо Стоичков.