Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 21:54 1 648 0

Лацио се добра до точка срещу Зенит в Шампионската лига

  • лацио-
  • зенит-
  • шампионска лига-
  • футбол

Тимът на Сергей Семак поведе с гол на Александър Ерохин в 32-ата минута, но в 84-ата Фелипе Кайседо изравни

Лацио се добра до точка срещу Зенит в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Лацио успя да стигне до точка при гостуването си на в третия си мач в Шампионската лига. Руският гранд поведе в резултата, но допусна късен гол за 1:1 у дома. Тимът на Сергей Семак поведе с гол на Александър Ерохин в 32-ата минута, но в 84-ата Фелипе Кайседо изравни.

Лацио се добра до точка срещу Зенит в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Днешният мач беше последен шанс за Зенит да остане в битката за едно от първите две места. Питерци започнаха с две късни загуби (1:2 от Брюж и 0:2 от Борусия Д), а междувременно отстъпиха лидерската позиция и в руското първенство.

Лацио имаше 4 точки преди гостуването в Санкт Петербург и дори равенство щеше да свърши работа на тима. През уикенда пък "орлите" обърнаха с 4:3 Торино след два гола в добавеното време и записаха втори пореден успех в Серия "А".

Лацио се добра до точка срещу Зенит в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Зенит Сергей Семак отново беше лишен от възможността да използва трима ключови офанзивни футболисти - Малком, Сердар Азмун и Себастиан Дриуси. Затова и в предни позиции домакините стартираха само с Артьом Дзюба.

В средата на терена Семак заложи на Аалександър Ерохин, Вилмар, Бариос, Магомед Оздоев и Далер Кузяев, а тримата в центъра на защитата бяха Деян Ловрен, Дъглас Сантос и Ярослав Ракицкий.

Лацио се добра до точка срещу Зенит в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Кадровите проблеми на Лацио бяха не по-малко. В Русия не пристигнаха Чиро Имобиле, Луис Алберто, Лукаш Лейва и Томас Стракоша. Още няколко футболисти не можеха да вземат участие в мача, но Симоне Индзаги сглоби достатъчно боеспособен състав.

В атака за италианците действаха Ведат Мурики и Хоакин Кореа, а в средата на терена започнаха Сергей Милинкович-Савич, Марко Пароло и Жан-Даниел Акпа-Акпро. По фланговете стартираха Мохамед Фарес и Адам Марушич.

Лацио се добра до точка срещу Зенит в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

За разлика от предишните си мачове в групата, Зенит се опита да подходи смело от самото начало. Домакините стигнаха до няколко поредни корнера, но защитата на Лацио се справи. Най-активен от Лацио беше Кореа, но Ракицкий и Ловрен много внимаваха за него.
В 13-ата минута Пароло стреля след центриране от ъглов удар, но не затрудни Михаил Кержаков. В 17-ата Оздоев опита да изненада Хосе Рейна с далечен шут, но топката излезе в аут. Малко по-късно Кержаков излезе предвидливо и пресече извеждащ пас към бързия Кореа.

Зенит постепенно напочна да намира слабите места в противниковата защита. В 32-ата минута Дзюба свали топката с глава към Ерохин, който беше непокрит и отблизо разстреля Рейна за 1:0. Това беше първи гол, отбелязан от футболист на руския шампион в тазгодишното издание на Шампионската лига.
В края на полувремето Лацио взе инициативата и за Зенит стана трудно. В 37-ата минута Мурики отправи удар с глава, но над вратата. После Ракицкий блокира шут на Милинкович-Савич и домакините се оттеглиха на почивката с гол аванс.

Лацио се добра до точка срещу Зенит в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Зенит беше по-опасният отбор и в началото на втората част, когато ветеранът Юрий Жирков направи няколко добри рейда по левия фланг. В 56-ата минута Ерохин можеше да изскочи сам срещу Рейна, но не му достигна скорост.

След час игра Индзаги пусна Андреас Перейра и Фелипе Кайседо, а малко по-късно Семак смени Ерохин с енергичния Андрей Мостовой. Домакините по-рядко атакуваха и правеха всичко възможно да не допускат опасности пред вратата си.

В 62-ата минута Мостовой имаше възможност да вкара за 2:0 след хубава контра, но стреля в аут. Резервата на Лацио Данило Каталди отвърна с далечен удар, който също не попадна в очертанията на вратата.

Четвърт час преди края Кержаков се намеси отлично и попречи на Кайседо да изравни, но еквадорецът се поправи в 82-ата минута. Атаката се разви по левия фланг, Франческо Ачерби центрира към Кайседо и бившият футболист на Локомотив (Москва) не сбърка.

В оставащите минути домакините не посмяха да рискуват, за да не допуснат нов обрат и трета загуба в турнира. Лацио усети възможността да вземе максимума, но не завърши по най-добрия начин няколко потенциално опасни атаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА