Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 14:57 1 280 1

Ариго Саки: „Милан може да спечели Скудето в този странен шампионат

  • ариго саки-
  • милан-
  • серия а-
  • скудето-
  • пиоли

Момчетата на Пиоли трябва да бъдат още по уверени и по-безмилостни

Ариго Саки: „Милан може да спечели Скудето в този странен шампионат - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на Милан и италианския национален отбор Ариго Саки заяви, че „росонерите“ могат да спечелят Скудето под ръководството на Стефано Пиоли. Легендарният тактик каза, че Златан Ибрахимович не трябва да бъде твърде взискателен към младите.

„Има само една тайна за достигане до финалната линия и тя е да вярваш в себе си, играта и работата, която вършиш“, заяви Саки пред „Гадзето дело Спорт“.

„Милан може да спечели Скудето в този странен шампионат, но момчетата на Пиоли трябва да бъдат още по уверени и по-безмилостни. Само по този начин те ще могат да преодолеят конкуренцията на противниците си, които сега не са в добро състояние. Но рано или късно те ще намерят формата си“, добави още той.

„Милан има качеството, за да се бори за титлата, но при едно условие – да издигне отбора, а не отделния индивид. Пиоли е добър и интелигентен треньор. Сигурен съм ,че ще изисква още повече отборна игра от футболистите. Ще има синхронизирани движения, тимът ще бъде по-стегнат и пресата може да се осъществява още по-ефективно. Важното е да накараш целият отбор да разбере, че играта е основополагаща, няма нищо над нея“, каза италианецът.

„Златан Ибрахимович е истински шампион. Той е пример. Пропусна дузпа и е нормално футболист да изпадне в дупка, но се пребори и извоюва равенството за тима си. Златан има луда личност, която трябва понякога да държи под контрол. Не може да бъде твърде взискателен към съотборниците си и да им се кара, когато не могат да дадат добър пас. Понякога е по-добре да подкрепиш някого, отколкото да му се караш. Но виждам, че другите го смятат за свой лидер, което е на най-важното“, заяви Саки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fhxg

    1 0 Отговор
    А Верона кога? А?