Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 18:05 2 470 1

Синиша Михайлович: След първите два курса на химиотерапия заприличах на 69-годишен човек

  • болоня-
  • синиша михайлович-
  • левкемия-
  • болест-
  • футбол-
  • треньор

Когато ме приеха, тежах 75 кг и имаше само 300 бели кръвни телца в цялото ми тяло

Синиша Михайлович: След първите два курса на химиотерапия заприличах на 69-годишен човек - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Болоня Синиша Михайлович разкри подробности за битката си с левкемия. Той беше диагностициран през юли 2019 г., след което започна лечението си. В момента 51-годишният сърбин е добре. Оказва се, че докато се е лекувал, от клиниката, в която е лежал, са му дали фалшива самоличност.

“В болницата бях записан под името “Cgikjltfr Drnovsk” - 69-годишен бездомник. От клиниката не искаха да привличат интереса на любопитни хора, които евентуално да притесняват останалите пациенти. Но след първите два курса на химиотерапия наистина заприличах на 69-годишен човек”, сподели Михайлович в интервю за Corriere della Sera.

“Когато ме приеха, тежах 75 кг и имаше само 300 бели кръвни телца в цялото ми тяло - продължи той. - Умолявах докторите да ме оставят да си ходя. Почти паднах не земята пред очите на всички. Но когато се видях по телевизията, не се разпознах. Исках да отправя съвет към останалите хора, че не трябва да се срамуват, че са болни.”

“Да се разболееш не означава, че си виновен. Това просто се случва. Светът се сгромолясва отгоре ти и си длъжен да реагираш. Всеки го прави по свой си начин. Истината е, че не съм герой. Аз съм човек, който говореше, че войната се печели с кураж. Но в действителност се страхувах, плаках и се чудех защо това ми се случва. Молех се на Бог. Тези, които не са успели да се излекуват, не са загубеняци. Това не е загуба, това е една шибана болест. Няма рецепта за излекуването, или поне аз нямам такава.”

“Може би се чувстваш като войн, но без лекарите си за никъде. Можеш единствено да не загубиш желанието за живот. Всичко останало не зависи от нас. Сега вече се наслаждавам на всеки момент, а преди не го правех, защото приемах всичко за даденост. Важно е да си здрав и да обичаш. Нищо друго. Болестта ме направи по-добър човек, който вече винаги се стреми да гледа на чашата като наполовина пълна. Преди три дни си правих нови тестове - на кръвта, на дробовете, на костния мозък. Всеки такъв път се притеснявам. Следващите тестове ще са през юни и така по два пъти годишно.”


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко виждащ

    9 0 Отговор
    Изпитанията са за силните....Така съдбата проверява Избраниците си..Точно го е казал идва като невидим убиец!Не знам ,мислил съм-Чернобил ли, стрес ли,храна ли,нещо общо , но гадоста е голяма...Лечението на тази гадост в момента е....Химио-Имуно и експериментално най новия модел на Лъчетерапията-Йонизиращо лъчение,или нещо подобно!С Много мощен лазер работят върху тумори там където нож не може...Точноста е до милиметри....Това изживяване на никой не го пожелавам!!!Хубавото на всичко е,че тези методи май,май лекуват и се оправяш от страничните ефекти след МНОГО Дълго Време!Който е на Зеления Път да Върви Бавно има изход и той е към Живота!