25 Ноември, 2020 19:10 1 388 1

Верстапен: Не може да се предположи дали новите правила ще забавят Мерцедес

  • макс верстапен-
  • нови правила-
  • формула 1-
  • мерцедес

''Мисля, че тези правила са резултат от вслушването на новите собственици в отборите и пилотите'', заяви още пилотът на Ред Бул

Верстапен: Не може да се предположи дали новите правила ще забавят Мерцедес - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Макс Верстапен не смята, че новите правила, които ще действат във Формула 1 от 2022 г., са създадени с цел прекратяване доминацията на Мерцедес в спорта, предава clubs1.bg.

Отборът от Бракли спечели седем поредни титли при конструкторите и пилотите (шест с Люис Хамилтън и една с Нико Розберг) от 2014 г. до настоящия сезон включително. В историята на спорта промени в правилата са правени с цел спиране на един или друг отбор. Според Верстапен обаче новият регламент цели по-добри надпревари като цяло.

„Мисля, че тези правила са резултат от вслушването на новите собственици в отборите и пилотите. Те ни чуха относно трудностите при изпреварванията и за това, че искаме по-близки състезания'', каза Макс Верстапен.

„На Имола например настоящите проблеми се видяха ясно. Валтери [Ботас] караше с кола, която бе с 0,3-0,4 секунди по-бавна заради повреди, а аз не успях да го изпреваря. Бях значително по-бърз, а не можах да го задмина. Трябва да намерим решение за това'', добави той.

На такова мнение след Гран при на Емилия Романя бе и Ландо Норис. Пилотът на Макларън обясни, че дори скоростта ти да е с няколко десети от секундата по-добра от тази на съперника, пак не можеш да изпреварваш. Верстапен е убеден, че е било наложително да се направи промяна, за да не се превръща квалификацията в решаващия фактор за изхода от надпреварите.

„В MotoGP например и десети да се класираш на стартовата решетка, пак имаш шанс да спечелиш надпреварата. Това почти никога не се случва във Формула 1, просто защото на повечето писти е толкова трудно да следваш другите коли. Според мен това е причината за въвеждането на новите правила. А дали те ще забавят Мерцедес или не дори не може да се предположи в момента“, допълни Верстапен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brabus

    5 3 Отговор
    И с новите правила Мерцедес и Хамилтън ще бъдат недостижими! Ставате жалки, надявайки се ,че промените ще ги спрат!