Last news in Fakti

14 Декември, 2020 12:15 9 237 56

Родна боксова легенда: Кубрат беше страхлив!

  • пулев-
  • кобрата-
  • страх-
  • мощ-
  • пропуски-
  • тактика-
  • русинов-
  • джошуа

"Истината е, че направи доста пропуски в самия мач", смята Свилен Русинов

Родна боксова легенда: Кубрат беше страхлив! - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият боксьор в тежка категория Свилен Русинов коментира загубата на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа с нокаут в деветия рунд и посочи основните грешки на българина още при подготовката за сблъсъка в Лондон. Русинов е единственият българин, изправял се и срещу двамата братя Кличко. От Владимир губи с 1 точка, но побеждава Виталий. Той е европейски шампион, световен вицешампион и бронзов медалист от олимпиада. Според него Кобрата не се подготвил добре, не обърнал внимание на уникалния десен ъперкът на Джошуа и бил страхлив в мача на живота му.

"Преди мача малко се съмнявах в победата на Кобрата. Искаше ми се, но класата на Джошуа е много по-голяма. Приятели сме с Кубрат, не искам да ми се сърди, но истината е, че направи доста пропуски в самия мач. Нямаше сила, мощност, беше страхлив - в смисъл, че не смееше да атакува може би, за да не се случи това, което стана в 9-ия рунд", откровен бе Русинов пред „Нова телевизия“.

"Не може с разходки до Зъбчето и с 10 пробягани километра да се подготвиш за такъв мач. Джошуа спечели и с тактика. Кобрата не обърна внимание на неговия уникален десен ъперкът, а с него Антъни нокаутира и Кличко. Освен това зад Джошуа стои екип от 15-20 специалисти, а при Кобрата са двама души", обясни бившият боксьор грешките на Кубрат Пулев.

"Не видях голямо желание за победа, а това беше последен шанс за него. Това беше мачът на живота му. По-добре е след този мач да помисли дали трябва да продължава да се боксира. Получи доста тежки удари от Кличко и Джошуа, които са вредни за неговото здраве", завърши Свилен Русинов.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    113 3 Отговор
    Свилен е доста по-успешен боксьор в тежка категория от Пулев. За разлика от него има куп медали от олимпиада, световни и европейски първенства! Има и победа над Виталий Кличко, ако не се лъжа в турнир за световната купа в Тайланд!

    Коментиран от #11, #18

  • 2 антрашпиц

    119 1 Отговор
    Да,беше страхлив и му личеше.В един от рундовете побягна като обърна гръб на противника.Аз лично такова нещо не бях виждал досега.

    Коментиран от #6, #16, #56

  • 3 Пулю съм продължаваме напред

    22 0 Отговор
    Следва мач с маик тайсън и ерик бътърбиийн😂😂😂😂ше ги елиминирам и двамата щото това иска природата😂😂😂😂

    Коментиран от #15

  • 4 Браво КУБРАТЕ

    13 33 Отговор
    Ти безспорно си част от световния елит. Трудно е срещу Британската машина за подчиняването на всичко. Ти явно имаше the big balls. БРАВО.

    Коментиран от #28, #29, #31

  • 5 Селим

    84 1 Отговор
    Свилен Русинов е такъв добър човек, че ако той бе паднал от Кличко и Сжошуа, пак щяхме да се гордеем с него. Сигурен съм, че поведението му щеше да е на истински дежнтълмен. Но честно да си кажа, Свилен не би допуснал да падне по такъв начин никога. Той и като физика, и като техника бе голям спортист.

    Коментиран от #8

  • 6 един от многото

    33 0 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Има го , има във филмите на Чаплин!
  • 7 Загрижен

    56 4 Отговор
    "Русинов е единственият българин, изправял се и срещу двамата братя Кличко. От Владимир губи с 1 точка, но побеждава Виталий." И това ви го е казал професионалист! Дооста меки думи е използвал Русинов. Направиха го смешен Пульо, бимбаец, Мики маус, сам да си говори, ритана зелка у главата и т.н. и т.н. Срам ме е, че тоя има българска лична карта! Още дъъъълго ще се помни резилът и грозната му уста.
  • 8 Hendsom

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Селим":

    Правилният коментар. Браво
  • 9 От Кубрат

    14 0 Отговор
    .......след боят на КУБик,остана само ,,RAT''
  • 10 Хах

    39 3 Отговор
    Най-точно казано е страхлив.Шишкавото мексиканче беше много по-смело и надъхано от нашият техничар с голяма уста и създаващ лошо мнение за всички българи сред чужденците.Респект и уважение за шампионите,нашият си е посредствен,срещна двама силни само и те го търкаляха по пода.

    Коментиран от #17

  • 11 РЕАЛИСТ

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Пропускаш и победа над Ленъкс Луис. Но това е аматьорски бокс. Разликата е голяма и сравненията са неуместни.

    Коментиран от #27

  • 12 Диверсант

    49 2 Отговор
    Загубата не беше най-позорното нещо, а поведението на Кубрат, което предизвика възмущение! Достойните хора не се държат така! Като спортист, може и да е уважаван, но като личност е презиран!
  • 13 123

    13 32 Отговор
    Последните дни се убедих че всички в България разбират вече и от бокс! Разбрах също колко сме жалки, докато седим пред телевизора преглъщайки гроздовата с туршия, и ревем срещу собствената си кръв, колко видиш ли, бил смотан! Може и да е смотан, ама е ТАМ, той, а не мишока зад екрана, големия Мачо с туршията! И не всички знайни и незнайни специалисти и коментатори могат да изкарат 7-8 милиона за 1 час,а! МАЙ ТОВА Е ПЛОБЛЕМА! Той каквото можа направи, игра и се би както му дойде, край, свърши, да идва следващия! Наздраве, специалисти!

    Коментиран от #36, #49

  • 14 Кубрат изпълни указанията

    14 1 Отговор
    Като гледах мача Пулев -Джошуа се сетих за оня виц дето някакъв здравеняк го пускат да играе бокс за първи път и след няколко рунда треньора го пита" абе ти няма ли да удряш в този мач?" А оня му отвръща "ама Аз имам ли право да удрям?" :)) Предполагам че такъв щеше да е разговора ако треньора му беше там.

    Коментиран от #53

  • 15 деда с хъс

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пулю съм продължаваме напред":

    Не с Майк Тайсън, а по-скоро с Коко Тайсъна трябва да играе Пулев, ама и там победата му е много - много спорна :)!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 РЕАЛИСТ

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хах":

    Първият мач с Руиз бе в Медисън скуеър Гардън. Англичаните по принцип ядат бой в Америка. Гледай внимателно как в почивката Джошуа пита треньора си" Защо се чувствам така" Втория мач бе в Саудитска Арабия, което си е английски вилает и Джошуа спечели. Който е бил навътре в бокса и в спорта, разбира какво намеквам.

    Коментиран от #43, #48

  • 18 Год

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Абе правете разлола между аматьорски и профи бокс! Не ме кефи и мене Кобрата като боксьор но няма втори в България с неговите постоженив на професионалния ринг!

    Коментиран от #21

  • 19 аз съм Веска

    1 2 Отговор
    НЯКОЙ ДЕН МОЖЕ ДА АПЛОДИРАМЕ И БЪЛГАРИН С ТАКАВА ТИТЛА .ТРЯБВА ДА НАМЕРИМ ДЖИНГА , ДЖАНГА - ДУХЪТ .
    КОГАТО БОКСЬОРЪТ ГО ПРИТЕЖАВА , УДАРИТЕ СА МУ СЪКРУШИТЕЛНИ КАТО НА ДЖОШУА .А ИМА И ЕДНО ДУХОВНО УПРАЖНЕНИЕ , НО ГО ВЛАДЕЯТ СИЛНИТЕ В ТАЗИ ДУХОВНА ПРАКТИКА : КОГАТО СИ СЪСРЕОДОТОЧИЛ СВОЯТА СИЛА В ТРАЕКТОРИЯ ЗА ТОЧЕН УДАР , ЕДНОВРЕМЕННО ДАВАШ КОМАНДА " ОТКРИЙ СЕ " .
    ДЖОШУА Е ФЕНОМЕН .ИЛИ ВЛАДЕЕ ТАЗИ ПРАКТИКА ПРИРОДНО , ИЛИ ГО Е ОБУЧАВАЛ ШАМАН .РАЗБЕРЕТЕ.
    А КОБРАТА БЕШЕ МЪЖ , ДА ПОСРЕЩНЕ ТАКОВА ЧУДОВИЩЕ С ДОСТОЙНСТВО !!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #18 от "Год":

    Че той Кубрат се състезава до над 30 г. в аматьорския бокс, а медалите му от големи първенства са 0 /нула/! Като е толкова "лесно", защо не е спечелил поне един?! За разлика от него водещите професионални, като Кличко, Поветкин и Джошуа са олимпийски шампиони и разликата се видя и на профи ринга...

    Коментиран от #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Centurion

    25 1 Отговор
    Не желая повече да ни занимавате с този!!!Всички видяха истината,а тя е ,че е един посредствен боксьор,които няма как да бъде претендент за световна титла! Надувания балон се спука.Пулев е прост чалгар,който няма достойно поведение.Не си струва да де говори дори за него!Всички мои познати са твърдо против него и и смпатизират на Джошуа.Какъв теябва да си за да успееш да настроиш почти всички българи срещу себе си???Арогантен ,без уважение към противника,без достойно поведение!!!Кличко му даде няй точната характеристика!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 отвратен

    22 0 Отговор
    Не разбирам суперлативите с които го обсипва нашата преса. Аз не забелязах нищо което да навежда на това. Страх си личеше постоянно, особено в третия рунд където премина в открита паника. За пръв път виждам в професионалния бокс някой да бяга с гръб към съперника. Като на фона на това прибавим и арогантното му поведение бих казал, че нещата отиват на пълна ИЗЛАГАЦИЯ!
  • 26 AJ TF

    13 1 Отговор
    Ама той Пулев сигурно не беше гледал мача Кличко - Джошуа, как след ъпрекът на Джошуа Кличко просто заспа във въздуха!Аз мисля че Джоша го съжели, и не му нанесе побойя който заслужаваше Пулев!

    Коментиран от #45

  • 27 РЕАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Поправям се. Петър Стоименов има победа над Ленъкс Луис..

    Коментиран от #38

  • 28 ДЖОШУА

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Браво КУБРАТЕ":

    АЙДЕ СЕГА ВЪЛНАТА МИ ПРЕЧИ
  • 29 ДЖОШУА

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Браво КУБРАТЕ":

    АЙДЕ СЕГА ВЪЛНАТА МИ ПРЕЧИ
  • 30 Дамян

    1 9 Отговор
    Свилен Русинов е далеко от постижения в профи бокса
  • 31 ДЖОШУА

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Браво КУБРАТЕ":

    АЙДЕ СЕГА ВЪЛНАТА МИ ПРЕЧИ
  • 32 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Тука не говоря за сравнение между него Джошуа,Кличко,Улайдър няма база за сравнение! Казах , че няма друг боксьор а и скоро няма и да има с неговите постижения на профи ринга

    Коментиран от #35

  • 33 Дамян

    1 12 Отговор
    Ако Кубрат сложи спечелените си колани на някои от вас няма да може да помръднете
  • 34 Георги

    9 0 Отговор
    Просто трябваше да се държи като истински спортист и да не се прави пак на палячо. Ама да говориш глупости, да имаш поведение на малко дете и най-вече да знаеш, че ще паднеш, но да продължаваш да се правиш на велик........това не е за хвалене. Дръж се мъжки, говори като мъжкар и хората ще те уважават дори и да не можеш да се биеш като противника си.
  • 35 гост

    14 1 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Няма профи, няма непрофи... Спортът е един - бокс! Не знам професионалистите да са на ролкови кънки или нещо подобно, че да има разлика! Ако беше толкова добър Кубрат, да беше спечелил поне призово място на олимпиада, световно или европейско първенство! Тук въобще не може да се сравнява със Свилен!
  • 36 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Абе я погледни какъв исполин е и каква мускулатура има Джошуа! Наш Пулев го превъзхождаше единстено в обиколката на ханша и кръста, та затова и на кантара беше по-тежък! До момента му уреждаха мачове само с пенсионери, слаби и свършили с бокса противници! Видя се срещу истински противници къде се намира - в третия рунд се беше надупил, готов да ... сваля гащите, дори трепереше, като го докосваше съдията! Джошуа можеше да приключи с него още в първия рунд, ако беше тръгнал в тотална атака!

    Коментиран от #39

  • 37 tapanar4o

    6 0 Отговор
    Така е,Кобрата се репчи само на обикновените хора и на чалга певачките.До там му стига смелостта.
  • 38 Бат Мишо

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    Точно така Петър преби Ленъкс на обимпиадата в Канада и ТОВА отказа ленъкс от аматъорския бокс и мина при профитата ндигайки ръце от мечтата за олимпийско злато която мечта му погреба наш Пешо....Разлика няма освен че тогава нямаше как Пешо да играе профи щото беше комунизъм - иначе разлика НЕ БИ ИМАЛО ЗА ПЕТЪР. По слаба техника но удар като ПАРЕН ЧУК който никога те е измерван НО Е ВСЕ ЕДНО ТЕ БЛЪСКА КАМИОН- щом прща ленъкс ДВА ПЪТИ НА ЗЕМЯТА БЕЗ ДА ЗНАЕ КЪДЕ Е В АМАТЪОРСКИ 3 рундов мач С КАСКИ НАЙ ДЪРЖЕЛИВИЯ НА БОЙ БОКСЪОР - без каска ЩЕШЕ ДА МУ СКЪСА ГЛАВАТА

    Коментиран от #40

  • 39 123

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Е, и? Теб това какво те брига? Срам те е? Жал ти е? Иди другият път ти там, може и да оцелееш 1 минута! Разликата между Кубрат и такива като тебе е елементарна! Единият се изпъчи пред целия боксов свят и му набиха канчето, а другите се пъчат в интернет вселената на чаша, като обясняват другите колко са смотани! Има ли разлика? Освен в милионите,а?

    Коментиран от #47, #54

  • 40 Бат Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бат Мишо":

    ПСИЗВИНЯВАМ СЕ И АЗ Петър Стоименов праща ТРИ пъти Ленъкс Люис на земята в 3 рундови мачове не 2 - ЕДН ПЪТ Н ТОКАУТ и 2 пъти в нокдаун за втората си победа по точки ....ПРОФИ предложенията не е имал как да приеме -Изкушен е още с първото предложение да стане професионалист по време на юношеското първенство на Европа през 1978 г. "Бях настроен патриотично. Обичах прекалено родината си, пък по това времето нямаше възможност да пробия на професионалния ринг, нито пък опитите ми щяха да бъдат приети добре", допълва Петър Стоименов.
  • 41 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    ПС 2 Ето и мнението на Петър Стоименов за Пулев - да не казвам моето щото аз само търкаф залата в Черно море в срравнение с тея хора ЖЕЛЯЗО ....Избягва да дава съвети, но смята, че приемникът в неговата категория Кубрат Пулев-Кобрата трябва да не се увлича толкова по чалгата, покрай приятелката си и фолк-изпълнителка Андреа, и да се концентрира върху бокса. Стоименов разчита за Олимп

    Коментиран от #42

  • 42 Бат Мишо

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Бат Мишо":

    ПС 3 Петър удря И ПРЕЗ ГАРДА отиваш на земята бил съм 102 кг - ръкавицата му удря твоята и САМ се удряш ТИКАКВА РАЗЛИКА С ТОВА ДА ТЕ БЛЪСНЕ ГАЗКА ....ще кажете кой си ти кирливец АМА ТОЧНО ТАКА СЕ СВЛЕЧЕ И ЛЕНЪКС ЛЮИС през гарда ,като го блъсна Петър ГОЛЕМИЯ- ръката му е като лопата 6 номер БУКВАЛНО и ако се състезаваше днес щеше а е ЪНДИСПУТЕД СВЕТОВЕН ПО ВСЕКИ ПАРАГРАФ....Товоря за НЕЧОВЕШКА СИЛА

    Коментиран от #52

  • 43 Зоба

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    Хванал си есенцията . има места в които ти дават да се назобиш , има и места в които не ти дават.
  • 44 Админ

    5 0 Отговор
    Всички знаем,че излезе само за да лапне някое милионче, а джошуа трябваш все с някой да се бие и така.
  • 45 ААА

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "AJ TF":

    Става въпрос за прословутият 11 рунд , в който рухна империята -Кличко . Значи до тогава през 10-те рунда Кличко работи вярно методично разбива главата на Джошуа с дълги прави , и по всичко личи , че Кличко ще спечели по точки , изморен е но само трябва рутинно да завърши двата рунда . В единадесетият рунд става чудо Джошуа скача от стола като изстрелян с катапулт , хвърля се върху Кличко и започва да го удря силно мощно , и безогледно като стенобойна машина , ударите му буквално къртят , такава воля физика издържливост и мобилизация , при това в 11 тият рунд , когато всички боксьори са гроги , е невероятна , следва ъперкът от който буквално краката на Кличко отлепят земята , и той не знае повече на кой свят се намира , следва доубиване . Джошуа има невероятна сила издържливост , види се и воля , и може да я покаже дори когато губи . Според мен ще победи и Тайсън Фюри /
  • 46 PE6OGOLF4E

    4 0 Отговор
    Хора...ако искате да гледате качествен бокс с българин в него..,запомнете едно име,казва го и Русинов..,Йосиф Панов....,да качва маса и да ходи в тежката....,
  • 47 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "123":

    Точно за "милионите" му знаш ли колко ме брига!? Има много по-важни неща в живота за мен от някви милиони! Пък и недей да си мислиш, че ще му останат за старини? КакъФ мислиш го диреше уж старата му вече доста повехтяла "изгоря" в Лондон? Вече отдавна е направила разчет на спечеленото от Кубрат, което ще отиде по "предназначение" за има/няма два месеца!
  • 48 Deathstroke

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    Ще ти се да е така ама не е. Англичаните били яли бой в Америка... пхахахах я ходи го кажи на Тайсън Фюри. А може и на Ленъкс Люис последния абсолютен шампион, който газеше наред всички американци баш в Америка. Джошуа сам се прецака като подцени Руиз и влезе на размени вместо да си ползва предимствата като ръст и размах. Съврем резонно взе втория мач, ако ще и на луната да беше пак щеше да го вземе. Шишкото си мислеше, че пак ще стане неговата, ама само с ядене не става.
  • 49 Зрител

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Е нали за това се бият, за нас зрителите...То аз ако се сбия с комшията ще дойдат най-много двама души да ни гледат и да ни разтървават...
    Ти какво искаш - всички да станат световни звезди - писатели. певци, актьори, учени? Ми кой тогава ще мете улиците, ще те вози с автобус или трамвая, ще ти шие дрехите?
    Та за Кубрат..ми хубаво, добре - направил., постигнал нещо...вече и с 3 млн паунда отгоре..Ама те парите не могат да заменят елементарното образование и лишса на култура. Сега да оставим настрана заяжданията преди мача.Това си ечаст от шоуто, даже може би по ония над - агенти, меринджеи тях им казват какво да говорят...Ама след мача...при условие че онзи нн.егър го преби както у Враца така не бият магаретата си. Съдията ако беше при аматьорите щеше да прекрати двубоя поради Явно превъзходство! Та цциганчето след края поздрави екипа на Пулев, България, за Пулев нищо не каза. Та Кубрат като типичен мутрочалгар след като беше пребит му вика Запомни кой съм! Едва ли не -Ще кажа на моите хора или Аз пък ще кажа на брат ми да те бие после.
    Ами покажи малко култура, възпитание, бе мутро. Нали представляваш България, нали искаш да се гордеем с теб. Какво да се гордея с някакви питекантропи...дето са го смлели от бой, ама той е толкова тъп, че не може или не иска да разбере. Ами иди подай ръка на цциганчето и го поздрави за победата! Ей тогава бих се гордял с теб! Това, че си загубил не е най важното! Важното е да загубиш достойно и да си джентъ

    Коментиран от #50

  • 50 Зрител

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Зрител":

    Продължение
    Важното е да загубиш достойно и да си джентълмен! А не като Бай Ганьо - Булгар, Булгар! Продължаваме НапредЕ!
  • 51 Пловдив

    2 1 Отговор
    Колкото Бойко е бил каратист, точно толкова Кубрат е боксьор... Тези двамата, са най-страхливите хора, които съм виждал в живота си.
  • 52 Ацо

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Бат Мишо":

    Да споделя и аз нещо за бате Пешо понеже сме роднини,той по принцип не беше обратен гард но му го наложиха за да може със дясната да разбива Гарда на съперника и да го довършва с уж по слабата лява! Големия Италианец Дамияни го покани да тренират заедно и на негови разноски да живее в Италия,но нашите не го пуснаха че щял да избяга!
  • 53 дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кубрат изпълни указанията":

    това е първата среща на ДАН КОЛОВ
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 СУЛЮПУЛЮ

    0 1 Отговор
    НЕ МИ ПУКА, НАЛ ВЗИХ МИЛИОНИТЕ А ВИЕ СИ КРЯКАЙТЕ.
  • 56 Vank0

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Ай стига глупости кога си се качвал на ринга? .Удря ли са те въобще ?.Всеки има стратегия докато не го ударят силно.Кубрат се би мъжки ако го беше страх нямаше да стане и да продължис след нокдауна.Единствено беше по- бавен от преди навярно заради грипът.Мнго сте запознати всички тука но малко хора са се качвали на ринга .Да бат Свилен е голям шампион лично го познавам и ме е тренирал .И с ъперкът свали и Whyte не само Кличко .Липсват класни спаринг партньори за това е прав с Пепи Белберов и Кристиан не е достатъчно те са добри но не са на шампионско ниво .Джошката играе с Дубоа,Баколе,Джойси все в топ 10 на ранглистата на света .