11 Януари, 2021 19:12 1 495 0

Лапорта иска да събори "Камп Ноу"

  • лапорта-
  • барселона-
  • събаряне-
  • стадион-
  • строеж-
  • камп ноу

"Това е проект, който може да продължи седемдесет години", заяви кандидатът за президент на Барселона

Лапорта иска да събори "Камп Ноу" - 1
Снимка: БГНЕС

Фаворитът сред кандидатите за президент на Барселона Жоан Лапорта направи някои интересни коментари и анализи по една от най-интересните теми свързани с бъдещето на клуба. Той призна, че може би е по-добре да бъдат събрани нови проекти и да бъде построен нов стадион, отколкото да бъде придвижен напред сегашния проект за реновиране на “Камп Ноу”, който може да отнеме до 70 години, коментира Лапорта.

“Може би ще е много по-лесно да построим нов стадион, отколкото да реновираме “Камп Ноу” на етапи. Това е проект, който може да продължи седемдесет години. Всичко трябва да се прецени, но се вижда, че до този момент нищо не е направено. Този проект трябваше да струва 600 милиона по първоначални прогнози. През 2016-а бе подписан договор с Goldman Sachs, който очакваше ратификация. През 2021-а градоустройствения план е одобрен, но нищо друго не е направено.

Финансирането не е ясно, не е ясно колко ще струва сега, експертите дават противоречиви мнения. Освен това този проект никога не е бил подлаган на гласуване от феновете. Бих искал да проведем конкурс за проекти и трите, които спечелят, да отидат на гласуване сред членовете, които да изберат. Не знам дали подобна възможност съществува, защото не знам на какво ниво са договорките с фирмите. Реновирането на фази оскъпява проекта и трябва да се анализира, много по-лесно е да направим всичко наведнъж,” даде мнението си Лапорта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА