Last news in Fakti

13 Януари, 2021 08:06 1 502 1

Ман Юнайтед излезе първи след победа над Бърнли (ВИДЕО)

  • манчестър юнайтед-
  • висша лига-
  • бърнли-
  • футбол

Мачът беше от първия кръг и трябваше да се играе през септември, но беше отложен мач заради ангажиментите на "червените дяволи" в Лига Европа

Ман Юнайтед излезе първи след победа над  Бърнли (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед победи като гост Бърнли с 1:0 и за първи път оглави класирането във Висшата лига след Нова година след "Ерата Фергюсън". Мачът беше от първия кръг и трябваше да се играе през септември, но беше отложен мач заради ангажиментите на "червените дяволи" в Лига Европа.

Гостите владееха повече топката в началото. В 22-ата минута Бруно Фернандеш направи грешка в своята половина. Барнс изведе Крис Уууд, който потърси далечния ъгъл, но Байи се хвърли на шпагат, блокира удара и изби в корнер. Малко след това Марсиал отправи много добър шут с левия крак, след който топката премина покрай гредата.

Ман Юнайтед излезе първи след победа над  Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 28-ата минута се случи нещо много интересно, свързано с ВАР епохата. Юнайтед организираха контраатака, при която Единсон Кавани излизаше на чиста позиция, но бе фаулиран от Роби Брейди пред наказателното поле. Кевин Френд отсъди нарушение и показа жълт картон на Брейди. ВАР прегледа ситуацията за това дали Брейди не е бил последен в отбраната и действията му не заслужават червен картон.

Вероятно точно такова щеше да бъде решението, но след това ВАР върна и предходна ситуация, от която тръгна контрата на "червените дяволи". Тя бе пред наказателното поле на гостите, където Люк Шоу влезе остро срещу Гудмундсон в борба за една спорна топка. Левият бек докосна кълбото, но след това бутоните попаднаха опасно в крака на съперника. В крайна сметка Френд отсъди нарушение в полза на Бърнли и показа жълт картон на Шоу. Това анулира последващата ситуация и спаси Брейди от почти сигурен червен картон.

Ман Юнайтед излезе първи след победа над  Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 36-ата минута Хари Магуайър отбеляза гол във вратата на домакините, след като засече с глава центриране на Люк Шоу от фаул. Попадението бе отменено много бързо от ВАР заради това, че капитанът на Юнайтед се подпря в гърба на Ерик Питърс.

В 45-ата минута Антони Марсиал отправи страхотен удар от около 25 метра, след който топката влизаше в горния ъгъл, но Ник Поуп реагира блестящо и изби.

Ман Юнайтед излезе първи след победа над  Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 52-ата минута Пол Погба направи много добър рейд между трима бранители и намери Бруно Фернандеш. Португалецът продължи към Антони Марсиал, който подаде към Кавани. Уругваецът обаче уцели лошо топката отблизо и тя се озова в ръцете на вратаря Поуп.

В 66-ата минута топката попадна в Кавани в наказателното поле. Уругваецът финтира отдясно и стреля в далечния ъгъл. Топката излезе в аут за малко.

Пол Погба вкара страхотен гол за 0:1 в 71-ата минута, който се оказа победен. Топката достигна до Маркъс Рашфорд по дясното крило. Националът си спря кълбото и центрира прецизно към границата на наказателното поле. Там беше Пол Погба, който стреля от воле, топката се отклони от защитник на Бърнли и мина между краката на заблудения Ник Поуп.

Ман Юнайтед излезе първи след победа над  Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Домакините тръгнаха смело напред и веднъж Ерик Байи трябваше да се намесва, пресичайки остро центриране отдясно.

В 82-ата минута Джеймс Тарковски предотврати сигурен гол с точен шпагат в краката на шутиращия Антони Марсиал.

Матей Видра помисли, че е изравнил в 87-ата минута. Той стреля отдясно, но Байи успя да я отклони и тя се оплете в страничните мрежи. След корнера имаше разглеждане на ВАР за игра с ръка на Хари Магуйър, но Кевин Френд не даде дузпа.

В добавеното време Джеймс Тарковски не можа да уцели добре топката от границата на малкото поле и защитата успя да изчисти, въпреки последвалото меле.

Ман Юнайтед излезе първи след победа над  Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 93-та минута Кавани изведе Марсиал сам срещу Поуп, но вратарят спаси неособено добрия удар на французина.

След този успех Манчестър Юнайтед има 36 точки и е на първо място. Предстои в неделя гостуване на шампиона Ливърпул, който изостава с 3 точки.

Бърнли е на 16-а позиция с 16 точки и все още е в опасната зона.

Бърнли: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Питърс, Брейди, Уестууд, Гудмундсон, Браунхил, Барнс, Ууд.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан Бисака, Байи, Магуайър, Шоу, Матич, Погба, Рашфорд, Фернандеш, Марсиал, Кавани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 0 Отговор
    Време беше, сега отбора седи доста добре, а дано вземат и титлата в края на сезона