Last news in Fakti

18 Януари, 2021 09:28 2 002 7

Христо Бонев: Заради куци пилета от чужбина се затваря пътят пред нашите момчета

  • христо бонев-
  • локомотив пловдив-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • юноши

Чуждестранните треньори викат по някой юноша в групата за мачовете само за камуфлаж

Христо Бонев: Заради куци пилета от чужбина се затваря пътят пред нашите момчета - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата Христо Бонев, който води националния отбор при последното му участие на голям форум – световното първенство във Франция през 1998, е доволен от избора на Ясен Петров за селекционер. Той даде и своята позиция за слабите резултати на държавния ни тим от началото на 21 век.

"Най-важното е да уважим решението на хората в Изпълкома на БФС, които определят кой да води националния отбор. Това е институцията, която урежда това нещо и всички, които сме свързани с футбола, трябва да имаме респект. Националният отбор е лицето на целия ни футбол.

Имам високо мнение за качествата на Ясен Петров като специалист, няма какво да го съветвам. Разви се добре, успехите му в Китай го показват. Това е показателно за качествата му, а опитът също ще е безценен в тази ситуация. И малкото добро, което Ясен може да направи, ще е повече от досегашното", заяви Зума пред "Мач Телеграф".

Той обаче е реалист и знае, че промяната в националния отбор ще е много трудна.

"Аз съм реалист и виждам, че това ще стане много трудно. Иска ми се, но преди да видим млади наши момчета в националния отбор, трябва да ги видим по клубовете. Имало е, има и винаги ще има таланти в България. Въпросът е как работим с тях. Какво се случва с тях като навършват 19 години и защо и най-добрите в своите възрасти след година-две са принудени да започнат работа в някоя фирма за дограма например, за да изкарват повече. Предпочитат го вместо да ходят да играят по долните групи, защото във водещите клубове не ги искат, защото нямат опит.

Чуждестранните треньори викат по някой юноша в групата за мачовете само за камуфлаж. Дори водещите отбори в двубои, в които са явни фаворити, не гласуват доверие на малките. По пейките като резерви стоят чужденци, за които, като излязат на терена, се чудиш дали някога въобще са играли футбол. Заради такива куци пилета се затваря пътят пред нашите момчета. На тях и по 1500 лева заплата да им дадеш и да им покажеш, че вярваш в тяхното развитие направо ще започнат да летят и да се раздават. Така ще дойде и материалът, от който селекционерите да избират и да търсят по-добри резултати с националния отбор", аргументира се Бонев.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    13 0 Отговор
    Много си прав. Така е защото който плаща , той поръчва музиката. Ето тук трябва да се намеси родната федерация и да ограничи вноса на екзотични играчи , нямащи нищо общо с добрия футбол.
  • 2 sss

    7 0 Отговор
    ами работете само с българи, кой ви спира??? не е до чужденците, тук става въпрос за мениджмънт, органцизация, план, стратегия на работа, развитие на спорт, не само за футбол се отнася, не да управляват такива, които в една дума правят 2 грешки. Да се работи и залага за талантливи деца, не да се гледа кой на кой е дете, да се свири без пристрастия (не кой на кой отбор е собственик и кой стой зад отбора), защото после стваме смешни в Европа.
  • 3 Гербава политика

    11 0 Отговор
    Скоро ще внасят и кадри за останалите браншове! А Българския Народ, некачествен матриал кучета го яли! Нищо не става от нас! Затова на 4 април с метлата да изчистим 30 годишен Лош политически матриал...!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Неспециалния

    4 1 Отговор
    Равносилно е нашите български футболисти,да не играят в чужди отбори! Истината е,че БФС е в застой- от десетки години! Жалко,че в ръководството има известни личности,като Емо,Лечков и др.!!! Но други дърпат конците,напразно- Стефанов и останалите стари муцуни! Подмяна и Оставка! Но оставка-не с такива кандидати,като Порточанов!!!
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор
    Те пък бг пилетата са с четири крака!
  • 7 Павел Пенев

    4 0 Отговор
    Абсолютно е прав.Вносните футболисти са като нов внос автомобили на старо.