20 Януари, 2021 18:20 1 319 0

Клоп: Спокойствие трябва - не е станала катастрофа, просто не сме перфектни!

  • юрген клоп-
  • футбол-
  • ливърпул

Не винаги причината е в подхода, става дума и за другия отбор

Клоп: Спокойствие трябва - не е станала катастрофа, просто не сме перфектни! - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че отборът не се представя на нивото, на което трябва да бъде. Германецът допълни, че този сезон мърсисайдци ги очаква различно предизвикателство в битката за титлата.

"Нещата се променят постоянно, защото е толкова оспорвано. Това прави битката за титлата различна тази година. Трябва да сме готови. Знам, че в този бизнес само резултатите имат значение, но имаш нужда от добро представяне преди резултата. Последното беше добро (0:0 срещу Ман Юнайтед)", сподели Клоп.

Ливърпул падна до четвъртото място, а в последните си три срещи в първенството не е отбелязал гол. "Не вкарваме много, но това не означава, че представянето ни е по-слабо. Не винаги причината е в подхода, става дума и за другия отбор. Знаем, че не сме там, където искаме да бъдем, но причините не са прекалено важни. Просто продължаваме да се борим. Хората не са доволни от играта, когато ги няма резултатите. Трябва да играем нашия футбол на високо ниво. Във фаза атака не го правим", допълни той.

Утре Ливърпул посреща Бърнли, а в неделя гостува на Манчестър Юнайтед в среща от Купата на Англия. Клоп намекна, че за тези двубои е възможно да разчита на Жоел Матип, който е възстановен.

"Жоел Матип тренира наравно с останалите и ще вземем решение за него. Диого Жота е на няколко седмици от завръщане. Няма да е в следващите мачове. Той има нужда от време", обясни мениджърът.

"Никой не е изморен. Свежи сме, доколкото е възможно. Няма отбор, който може да се защитава през целия мач. Другите отбори знаят какво правят. Трябва да се възползваме по-добре от шансовете ни за гол", каза още той и допълни: "Чух някъде, че трябва да градим наново отбора. Светът е лудо място в момента и не само заради пандемията. Никой вече няма време. Трябва да променим това чрез играта си, не с думи".

"Ако искаме да запазим титлата, трябва да сме близо до съвършенство. Няма перфектен сезон, всички отбори имат спадове. Трябва да сме спокойни. Не е станала катастрофа, просто не сме перфектни", е мнението на Клоп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА