25 Януари, 2021 11:30 4 197 6

Георги Донков: В Левски всичко свърши за една нощ

  • георги донков-
  • левски-
  • национален отбор-
  • бфс-
  • футбол

Бях много близо до нацоналния отбор, но от БФС избраха друг

Георги Донков: В Левски всичко свърши за една нощ - 1
Снимка: БГНЕС

Георги Донков - бивш футболист и помощник-треньор на Левски - разкри защо не е поел националния тим на България и какво е довело до раздялата му със "сините".

„Преди две седмици имах възможност да поема националния отбор на България. Кандидатите бяха много. В крайна сметка Българския футболен съюз избра друг. За съжаление тогава от федерацията не ме подкрепиха, но това трябва да се приеме. В крайна сметка бях много близо“, заяви Донков пред sport-kuriermannheim.de.

„Преди това работих като помощник на Петър Хубчев в националния отбор и Левски. Получихме много добра оферта от „сините“. Станах професионалист в този клуб и играх в периода 1987-1993 година. В България това е традиционен клуб. Имахме тригодишен договор с Левски и първоначално целта ни беше да изградим солиден отбор, а във втората и третата година да се борим за титлата.

Първите 6-7 месеца минаха добре, но след това дойде пандемията и блокирането. Собственикът на клуба имаше финансови проблеми и всичко свърши за една нощ. Тогава ръководството имаше други цели, които бяха в противоречие с нашите. След като нямаше смисъл вече да продължим, се разделихме. Вече съм отворен към всякакви оферти“, добави 50-годишният специалист, който живее със семейството си в Манхайм.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    4 3 Отговор
    .....вече съм отворен към всякакви оферти..... Стига бе, верно ли ? Знам поне неколко милиона цървула, "отворени" като тебе.

    Ела да ми нацепиш дървата на вилата и да изчистиш треволяка около оградата, щот имота ми е 4 декара на 3 асфалтови улици. И минават по 2 коли на ден...
  • 2 Съдията Дред

    4 2 Отговор
    Като е отворен за всякакви оферти, да прегледа обявите за работа в Манхайм, където живеел. Търсят се болногледачи, шофьори, елтехници, водопроводчици, дори и общи работници. Търсят и лекари и медицински сестри, ама за там няма ценз. Шофьорска книжка със сигурност има. Ако няма категорията, хората предлагат безплатни курсове срещу договор. Успех. Щото като треньор определено е далеч от Моуриньо.

    Коментиран от #3

  • 3 Ти не бери

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Съдията Дред":

    Грижа за Донков той си е оправил живота .Не е богат но не е и беден .На него футбола му е професия.Тьй че неплачи на чужд гроп.
  • 4 Мазурек

    0 0 Отговор
    Благодаря ти от сърце, Джордж!

    Франко.
  • 5 Великия син неудачник

    0 2 Отговор
    Хей добитък, четете"всичко в Левски свърши за една нощ"ето ви го"отбора на народа"НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС! НЕЩАСТНИЦИ!!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Левски 1914

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Великия син неудачник":

    А от вас какво стана ГОРДИ ПРИПОЗНАВАЧИ.