26 Януари, 2021 23:56 2 439 2

Интер отстрани Милан от Купата на Италия в лудо дерби

  • ибрахимович-
  • милан-
  • купа на италия-
  • интер-
  • червен картон-
  • дузпа-
  • лукаку-
  • бой-
  • дерби-
  • ериксен

"Нерадзурите" победиха градския си съперник с гол в 97-ата минута, Ибрахимович вкара гол, но си изкара червен картон

Интер отстрани Милан от Купата на Италия в лудо дерби - 1
Снимка: БГНЕС

Интер обърна драматично градския съперник Милан с 2:1 и е първият полуфиналист в турнира за Купата на Италия. Златан Ибрахимович (31) изведе „росонерите“ напред в резултата, а в 58-ата минута бе изгонен за втори жълт картон. С човек повече „нерадзурите“ изравниха чрез Ромелу Лукаку (71-дузпа) и стигнаха до успеха с гол на Кристиан Ериксен (90+7) в края.

„Росонерите“ започнаха по-добре и в началните минути пропуски направиха Рафаел Леао и Златан Ибрахимович, а в 20-ата минута треньорът им Стефано Пиоли трябваше да направи принудителна смяна. Симон Кяер се контузи и бе заменен от новото попълнение Фикайо Томори, привлечен от Челси под наем до края на сезона.

В 24-ата и „нерадзурите“ стигнаха до опасен удар чрез Ромелу Лукаку, но Татарушано изби топката с крак. Секунди по-късно нов шут на белгийския нападател беше блокиран от Романьоли. След изпълнения корнер Интер имаше претенции за игра с ръка на Мейте и дузпа, но не получи такава.

Златан Ибрахимович изведе символичните гости напред в резултат с гол в 31-ата минута, когато направи добавка след изчистена топка при изпълнение на пряк свободен удар. Топката първо срещна страничната греда, а след това влетя във вратата на словенския страж Самир Ханданович. Ибра вкара седмия си гол в осем мача срещу „нерадзурите“, с чийто екип също е играл в своята кариера. В 37-ата Санчес можеше да изравни след удар с глава, но защитник на гостите спря пътя на топката пред голлинията.

Точно преди двата тима да се приберат в съблекалните за почивка Ибрахимович и Лукаку се сдърпаха и дори опряха главите си, но в крайна сметка се разминаха само с жълти картони. Белгиецът обаче не се успокои и продължи да буйства дори на прибиране в тунела, като едва беше удържан.

Четири минути след началото на втората част Александър Коларов шутира от фаул, но Татарушану изби в корнер, след чието изпълнение се стигна до удар на Санчес и ново спасяване на румънския страж на „росонерите“. В 58-ата минута от герой до този момент Ибрахимович се превърна в грешник, след като бе изгонен заради фаул срещу Коларов. Шведът получи втори жълт и съответно червен картон.

В 69-ата минута Рафаел Леао фаулира Николо Барела в наказателното поле и съдията първоначално си замълча, но след намесата на VAR прегледа ситуацията и посочи бялата точка за дузпа, а Лукаку (71-дузпа) изравни за 1:1. Малко след това главният съдия Паоло Валери получи мускулна контузия и се наложи той да бъде заменен от четвъртия рефер Кифи, а играта бе прекъсната за около пет минути. В 89-ата резервата Лаутаро Мартинес осъществи опасен пробив, но Татарушану изби неговия удар. Секунди по-късно вратарят спаси и шут на Лукаку.

Заради смяната на съдията и други прекъсвания бяха дадени десет минути добавено време, а в 97-ата минута Кристиан Ериксен се разписа за пълния обрат и оформи крайния резултат, пращайки Интер в следващата фаза.

На полуфиналите „нерадзурите“ очакват победителя от сблъсъка между Ювентус и СПАЛ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малкия Мух

    4 6 Отговор
    Неудачниците от Мухлян вече забравиха бройката на нулевите си безтрофейни години!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.