Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 17:45 1 194 0

Младите "лъвове" сломиха Молдова

  • юноши-
  • национален отбор-
  • молдова-
  • българия-
  • контрола-
  • лагер-
  • подготовка-
  • тасев-
  • петров

Националният ни тим до 19 години успя да победи връстниците си с 2:0 в контрола

Младите "лъвове" сломиха Молдова - 1

След победата над Северна Македония с 4:0, днес юношеският национален отбор на България се наложи и над връстниците си от Молдова във втори контролен мач на турска земя. "Лъвчетата" победиха с 2:0 след попадения на Християн Петров и Иван Тасев.

България стартира агресивно и притисна съперника си. В 11-ата минута Станислав Шопов стреля от пряк свободен удар, но вратарят на Молдова улови. В 23-ата минута Шопов отново бе в центъра на събитията и опита удар, но топката излетя встрани от вратата. Най-доброто положение за малките "лъвчета" дойде малко преди половин час игра, когато Емил Ценов бе на косъм от откриващо попадение. Юношата на ЦСКА засече топката при центриране от корнер, но при опита му с глава кълбото бе изчистено от голлинията.

В края на първата част Мартин Сораков бе на път да си отбележи автогол, след като в опита си да изчисти топката нацели гредата на вратата.

Втората част бе подновена с Иван Тасев, Никола Илиев и Алекзандър-Борис Синабов на мястото на Георги Трифонов, Мартин Сораков и Емил Ценов. След равностойното начало на второто полувреме, в 55-ата минута малките "лъвчета" поведоха в резултата. Капитанът на отбора - Християн Петров, засече центриране на Слави Шопов от корнер и с премерен удар с глава разпечата вратата на Молдова.

В 69-ата минута Иван Тасев удвои аванса на българите след отличен прехвърлящ удар от дистанция.

Десетина минути по-късно дойде добра възможност за молдовците. След рикошет Марио Манолич се оказа на стрелкова позиция и успя да отправи удар, но българският страж отрази шута. В 82-ата минута страстите се нажежиха и след пререкания между Никола Илиев и футболист от лагера на Молдова се наложи мелето между играчите да бъде разтървано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА