Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 13:44 2 431 3

ПСЖ планира как да плаща високата заплата на Меси

  • лионел меси-
  • псж-
  • футбол-
  • барселона

След по-малко от пет месеца мегазвездата най-вероятно ще е свободен агент и французите са сред фаворитите за привличането му

ПСЖ планира как да плаща високата заплата на Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен планира как да плаща високата заплата на Лионел Меси, ако той се съгласи да премине в клуба. След по-малко от пет месеца мегазвездата най-вероятно ще е свободен агент и французите са сред фаворитите за привличането му.

Френското списание France Football обяснява, че официално Лео ще трябва да получава по-ниско възнаграждение в сравнение с това в Барселона сега, за да може да се впише във финансовите рамки в ПСЖ. Клубът обаче е готов да приложи техниката, с която през 2013 г. примами Дейвид Бекъм. Тогава парижани нямаха средства от касата да осигурят исканото от халфа, но му гарантираха странични приходи от най-различни фондации, в които Катар участва. Така в крайна сметка Меси би получил това, което иска.

Според France Football в момента от заплати аржентинецът прибира по 74,2 млн. евро годишно, което е доста повече от това на най-скъпоплатения в ПСЖ - Неймар (48,9 млн.). Клубът е длъжен да спазва правилата за финансовия феърплей и по тази причина трябва да намери странични начини, за да удовлетвори претенциите на Меси.

Друг е въпросът как точно французите ще се справят, защото предстои Неймар да подпише нов договор, вероятно при по-висока заплата, а индикации за същото идват и от страна на Килиан Мбапе.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въшката

    3 0 Отговор
    Ама нидейти така аз не играя заради парити аз заради футбала!!!!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 PSG FR

    1 0 Отговор
    Ще бъде добре дошъл да бъде съотборник на Неймар, без това той остава на Парк де Пренс до 2026. :)