12 Февруари, 2021 13:55 1 518 8

Гришо: Бих искал винаги да съм на 30, имам доста неща да доказвам на себе си

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • григор димитров

При други обстоятелства би ми се сторило като сериозна възраст

Гришо: Бих искал винаги да съм на 30, имам доста неща да доказвам на себе си - 1
Снимка: БГНЕС

След успеха си над Пабло Кареньо Буста Григор Димитров даде интервю и за студиото на "Евроспорт", пише tenniskafe.com. Пред Матс Виландер и Барбара Шет световният №21 изрази надежда, че ще има шанса отново да играе пред публика до края на турнира и сподели защо се чувства в отличен момент в кариерата си през годината, в която ще навърши 30 години.

„Това не беше най-приятният начин да спечеля. Очаквах много равностоен мач. Всичко предразполагаше към много хубав мач. Разбрах затова (за забраната за публика от събота б.р.) малко преди да изляза на корта. Приоритетът е сигурността. Ще бъде тъжно и жалко, ако турнирът приключи без зрители, защото дават съвсем друго измерение на мачовете. Ситуацията е динамична, все пак имам надежда, че ще може зрителите да се завърнат по трибуните. Става все по-трудно с всеки изминал мач.“

Димитров говори за преживяването си през лятото, когато имаше тежко възстановяване след COVID-19 и защо този период е довел до създаването на фондацията му в България.

“Беше трудно. Не очаквах да се чувствам чак толкова зле. За близо месец бях много изтощен, минах един куп тестове. Не бях в състояние да натоварвам тялото си, да тренирам, да съм близо до стандартите, на които съм свикнал. Бях загубил силата, желанието си да играя и тренирам. Това беше един мрачен период за мен. В него започнах да мисля за нещата извън тениса, кое е наистина важно в живота, кое има значение. Това ме накара да направя собствена фондация, нещо, което обмислях от дълго време. Може би това бе правилният момент.”

“Що се отнася до тениса, мисля, че имам още много години пред себе си. Продължавам да се уча и да се развивам. На корта винаги трябва да се учиш. Имам доста неща да доказвам на самия себе си. Бих искал винаги да съм на 30, това е чудесна възраст. При други обстоятелства би ми се сторило като сериозна възраст. Направих вече много хубави неща, направих и някои глупости.”

Относно следващия си съперник, който ще бъде един измежду Доминик Тийм и Ник Кирьос, Димитров коментира:

“Играл съм и с двамата многократно. Познавам ги достатъчно добре. Със сигурност ще направят интригуващ двубой, непредсказуем. Тийм е по-стабилният играч, вече има титла от Големия шлем. Който и да спечели, за мен си остава една и съща задачата. Ще бъде голяма възможност пред мен. Ще погледам малко.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти откри топлата вода

    3 0 Отговор
    Че то никой не иска, Мечтата на всеки милионер, за милиардери те да не говорим!!! Мъск и компания какво ще дирят в космоса мислиш?????? Това им е ОСНОВНАТА идея разбира се.
  • 2 Мъдрият

    7 7 Отговор
    Грига, ОК бе човек.

    Тоя щеше да го биеш и нормално, съгласен съм. Но какво ще правиш в следващия мач - защото според мен, ако не измислиш нещо, ще загубиш срещу който и да е от двамата!

    Не ми ясно само едно нещо - от толкова смени на треньори, които направи - не разбра ли(един от тях поне не ти ли каза), че ако не си подобриш, и то много, сервиса, няма да станеш голям шампион - никога!

    Втория ти голям проблем е психическата стабилност - но там, за да го оправиш - трябва да се обърнеш към Господа и към Православието, и към православната църква. Друг начин за теб няма!

    Но доколкото са ми известни разсъжденията ти - ти си повърхностен човек, и си много далеч от тези неща.

    Така, че се замисли и се осъзнай!

    Бог да те вразуми!

    Коментиран от #3, #8

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Мъдрият":

    Спрете,спрете,спрете!!За Болния нито Дума!коментарите след мача!!!Психическата неустойчивост се оправя много бързо,от едно девойче,каквото е до него в момента!

    Коментиран от #4

  • 4 Мъдрият

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Това вече Григата го игра няколко пъти и то с различни каки, и се видя че не става по-стабилен, а по -лабилен!

    Напротив!

    От гледна точка на жена: трябва да си намери: "нашенка от село". Тоест нормално, скромно и добро момиче и да се ожени, да се венчае и да си създаде нормално добро семейство!

    А не да се мотае с тия баровки, дето мотика не са виждали и на снимка!
  • 5 Porsche

    1 1 Отговор
    И аз, най хубавата възраст е. До тогава се постига всичко, после е късно
  • 6 цербер

    1 0 Отговор
    Искаш,ама няма. Всички искат,но времето си върви и не ни е подвластно.
  • 7 От Монако

    1 2 Отговор
    Българин съм но не плащам данъци в БГ.
  • 8 Оракула

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мъдрият":

    Пак да ти напомня ,че явно си забравил?
    Не си интересен на никого !
    Нямам нищо против , инвалидноста ти,
    но прекаляваш!
    Иди запали , някъде свещ ,но гледай ,
    да не запалиш църквата?