Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 09:31 3 817 24

Голям Григор Димитров! Българинът разби Тийм и е на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън

  • григор димитров-
  • доминик тийм-
  • australian open 2021

В двубоя с Доминик Тийм нашият тенисист показа най-доброто от своята игра и не остави никакви шансове на съперника си

Голям Григор Димитров! Българинът разби Тийм и е на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън! Българският тенисист разби третия поставен Доминик Тийм с 6:4, 6:4, 6:0. Така българинът се класира за 1/4-финалите на турнира, където ще срещне голямата изненада до момента - руснакът Аслан Карацев.

В двубоя с Доминик Тийм нашият тенисист показа най-доброто от своята игра и не остави никакви шансове на съперника си. Въпреки че срещата се игра без публика, Григор беше вдъхновен от подкрепата на приятелката му Лолита Османова, която беше в ложата на българина.

Двубоят продължи малко над 2 часа.

Тийм започна концентрирано мача и спечели подаването си. При първото подаване на Димитров австриецът стигна до точка за пробив, която хасковлията неутрализира и от своя страна изравни. Българинът стигна до първите си точки за пробив в третия гейм от двубоя. При 40:15 Димитров загуби равновесие, но за щастие не се контузи. Все пак Тийм не допусна Григор да го пробие и поведе с 2:1. В следващия гейм родният тенисист игра доста под нивото си и допусна пробив. Петият гейм бе доста дълъг, като седем пъти мина през равенство. В един момент Григор стигна до възможност за връщане на пробива, но точно тогава при един от ударите си кордажа на ракетата му се скъса. Димитров загуби точката, но не и волята, за да спечели маратонския гейм.

Шестият гейм отново бе за Димитров, който спаси точка за пробив и изравни резултата - 3:3. Григор Димитров направи впечатляващ обрат в следващия гейм. Българинът изоставаше с 15:40 при сервиса на Тийм. С доза късмет, няколко грешки на австриеца, но и брилянтна и разнообразна игра от основната линия, Димитров успя да обърне гейма и да поведе с пробив - 4:3. След това Гришо спечели подаването си за 5:3. Следващият гейм бе с разменени роли. Хасковлията подаваше за мача, но гейма започна 30:15 за австриеца. Гришо се събра и успя да реализира първия си сетбол за 6:4.

В началото на втория сет Димитров имаше три възможности за ранен пробив, но не се възползва. В крайна сметка австриецът се избави от неприятностите и поведе с 0:1. Гришо отговори с доста по-убедително и лесно спечелен гейм за 1:1. Първата ни ракета на два пъти стигна до точка за пробив в третия гейм, но не успя да се възползва от добрата възможност и първата почивка в сета дойде при резултат 2:1 в полза на Доминик Тийм. Както и в първия сет, Тийм отново проби първи. Австриецът игра много силно на сервиса на Димитров и ретурите затрудняваха Григор максимално. В крайна сметка Доминик успя да вземе пробива на 30.

Григор показа страхотна психическа устойчивост и върна пробива мигновено. Григор продължи със страхотната си игра. Той се озова в трудна позиция при 15:40, но българинът не загуби концентрация и спечели четири поредни точки, с които извади гейма. Тийм поведе с 4:3 след гейм на 0 с новите топки. Гришо отговори със същото. В деветия гейм се отвориха две възможности за пробив пред Димитров и той успя да ги реализира. Хасковлията подаваше за втория сет и бе изключително солиден, печелейки на 0 за 6:4.

Третият сет започна отлично за Григор, който наказа колебанията на Тийм с ранен пробив. Димитров продължи да доминира и затвърди пробива с гейм на 0. Българинът сложи точка на спора с нов фантастичен гейм и пробив на 0. Оттук насетне срещата просто се доигра. Григор затвърди и втория си пробив, а в петия гейм отново не даде шансове на съперника си. Хасковлията върза "геврек" на световния номер 3 с подаване, спечелено на 15, с което се оформи и крайното 6:0 в последния сет.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    48 2 Отговор
    Змаза го направо а тийм игра финал миналата година дано нашия е на финал тая
  • 2 Чичо Тони

    54 2 Отговор
    Браво!
  • 3 нашия

    43 4 Отговор
    ГОЛЕМЕЦ поредната наказателна операция-потърпевша е австрийската пехота
  • 4 нашия

    29 3 Отговор
    разбирачите с анализите къде сте -нещо много време ви отнема да анализирате ка Григор нищо не може
  • 5 Чата

    10 31 Отговор
    Внимателно с хвалбите! Григор и Стоичков са хора на президента! Тракийци!

    Коментиран от #13

  • 6 Мимч

    35 2 Отговор
    Добра игра,добра победа,да се надяваме и с добра победа на следващия мач...
  • 7 Тръмп

    21 4 Отговор
    Финал с Надал виждам!!!:):):)

    Коментиран от #10

  • 8 Чата

    6 9 Отговор
    Лолита Османова! Помогнете на Григор! Направете нещо с вашия сънародник Аслан и го пратете в мача пухкав и неадекватен!
  • 9 тази година

    7 18 Отговор
    се е уредил в потока на паратенисистите.

    Коментиран от #11

  • 10 нашия

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп":

    само че надал няма да е там....
  • 11 нашия

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "тази година":

    като нямаш какво смислено да кажеш ...що се абиш
  • 12 Дълбоко виждащ

    4 5 Отговор
    Григор Димитров играе срещу Карацев.....На пръв поглед ДИмитров е фаворит,но в дълбочината виждам,титанична борба на Невидимите сили движещи живота в лицето на държавния се на корта,като шампион-Карасев и новородения ,новородения от ( силата на емоциите сътворяващи живота-Григор )за Тениса ! От този сблъсък ще бъде единия финалист!!!Оставете на Съдбата да Избере!!Колкото за днешната среща,Димитров спечели,защото игра умно!!Видя,че с блъскане .....стана 1:3за тийм,започна сечени и по лек сервис,които Тийм трябваше да посреща в движение и надигра Най големия фаворит за титлата!така,автоматично Григор Димитров заема,.........му!!СлайсТтт ,сервиза,и Емоции,правят от талантливия лигльо истинска Скала....ПУ...ПУ...ПУ..Дано не го урочасъм!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Конник

    0 11 Отговор
    Гришо да се пази ор руските олигарси. Ще го бетонират в някоя основа.
  • 15 Бай...

    17 1 Отговор
    Мисля, че новата любов на Гришо му дава криле! БРАВО!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Любопитен

    2 15 Отговор
    По ми е интересно дали рогоносец №1 в света е научил български език???

    Коментиран от #19

  • 18 нашия

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалност":

    добре че ти не се оссиираш и си измежду 16-те най-добри в света в това което правиш

    Коментиран от #22

  • 19 нашия

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Любопитен":

    като нямаш дори ирога -на теб как да ти викаме
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Реалност

    5 23 Отговор

    До коментар #18 от "нашия":

    Фен съм на Джокович - първо той е с 20 класи над Дришо, второ знае български по добре от него и трето дарил е над 4 милиона евро за разлика от кауня, който не е дарил и лев. Сега ти ми обясни защо си фен на анлоговорящия Дришельо
  • 23 напред

    1 0 Отговор
    Мачкай, Гришо! Българите само с инат пробиват!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.