Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 18:30 1 504 0

Манчестър Юнайтед се провали срещу УБА

  • манчестър юнайтед-
  • уба-
  • 1:1-
  • английска висша лига-
  • уест бромич албиън

„Дроздовете” започнаха шеметно мача и откриха резултата във втората минута

Манчестър Юнайтед се провали срещу УБА - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Предпоследният във временното класиране на Висшата лига Уест Бромич съумя да изтръгне точка от Манчестър Юнайтед в пореден мач от кръга във Висшата лига. Мбайе Диан даде превес на „дроздовете” след 80 секунди игра, но в самия край на първото полувреме Бруно Фернандеш изравни резултата в Западен Мидландс. Второто полувреме не видя много голови ситуации, като най-опасната бе в самия край, когато Хари Магуайър от гостите нацели гредата на УБА.

Юнайтед все пак се изкачи с едно място и вече е втори с 46 точки, колкото има и Лестър Сити, но тимът от Манчестър е с по-добри показатели. УБА пък вече генерира 13 пункта в актива си и е на цели 12 от спасителния бряг.

„Дроздовете” започнаха шеметно мача и откриха резултата във втората минута. Галахър даде центриране за Мбайе Диане в наказателното поле, който бе пазен от Линдельоф, но не достатъчно добре и с глава матира Де Хеа. ВАР прегледа ситуацията, но там просто се потвърди, че играчът на УБА е по-здрав физически от шведския бранител на гостите.

В 27-ата минута Де Хеа направи много важно за спасяване и предотврати втори гол във вратата си, след като Роберт Снодграс стреля силно с глава.

Манчестър Юнайтед изравни резултата на УБА като гост в 44-ата минута. Тогава защитникът Хари Магуайър подаде вляво за Люк Шоу, който центрира топката добре в наказателното поле на домакините към дузпата. Там бе непокритият Бруно Фернандеш, който от воле разпечата вратата на Уест Бромич за 1:1.

След час игра гостите имаха претенции за дузпа след извършено нарушение от Семи Аджай срещу Хари Магуайър в наказателното поле. Бранителят на Юнайтед падна лековато, а реферът Крейг Поусън прегледа ВАР, за да прецени дали има нарушение от играча на УБА. Още на първото повторение се видя, че дори Магуайър е в положение на засада, но това остана някак незабелязано от Поусън, като в крайна сметка съдиите прецениха, че няма дузпа за гостите.

Отборът на Оле Гунар Солскяер наложи териториален натиск срещу УБА, след като опитваше всячески да пробие "ниския блок" на "дроздовете", ала гостите не позволяваха удари към вратата си, като дори в 77-ата минута Диан беше близо да вкара втори гол във вратата на Де Хеа, но топката премина встрани от вратата на испанеца.

В самия край тимът от Манчестър имаше прекрасен шанс да спечели мача. Люк Шоу центрира топката, а Хари Магуайър засече кълбото и отправи удар, но топката рикошира в страничния стълб на Сам Джонстън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА