Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 23:34 1 609 2

Фулъм шокира Евертън на "Гудисън парк''

  • фулъм-
  • евертън-
  • 2:0-
  • английска висша лига

Тимът на мениджъра Скот Паркър се наложи като гост на Евертън с 2:0

Фулъм шокира Евертън на "Гудисън парк'' - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Намиращият се в зоната на изпадащите тим на Фулъм поднесе сериозна изненада в 24-ия кръг на Висшата лига. Тимът на мениджъра Скот Паркър се наложи като гост на Евертън с 2:0. В герой за лондончани се превърна 22-годишният нигериец Джош Маджа, който реализира и двата гола за „котиджърс” в първия си мач като титуляр във Висшата лига.

Всичко по-интересно в двубоя се случи през втората част, когато паднаха и двата гола в срещата. Второто полувреме започна със студен душ за „карамелите”, които още в 48-ата минута инкасираха гол.

След прекрасна атака за гостите, преминала по лявото крило, Ола Айна получи в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията. Джош Маджа бе на правилното място, за да засече коженото кълбо и да даде преднина на своя тим.

Окрилени от гола играчите на Скот Паркър продължиха да атакуват по-настоятелно, докато в тима на Евертън трудно намираха верните решения в предни позиции. В 64-ата минута Фулъм удари за втори път и то отново след атака отляво. Боби Рийд пробва късмета си с далечен удар, но коженото кълбо срещна десния страничен стълб на вратата. Отбитата топка обаче попадна в непокрития Маджа, който на празна врата се разписа за втори път.

Дванадесет минути преди края Евертън все пак стигна до гол чрез Джошуа Кинг, но реферът отмени попадението заради засада при паса на Андре Гомеш. Положението все пак бе преразлгедано с VAR, а системата потвърди отсъждането на главния съдия.

След поражението Евертън остава на седмо място във временното подреждане. Фулъм също продължава да бъде в зоната на изпадащите, но вече намали пасива си спрямо Нюкасъл, който е над чертата, на седем точки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тича

    3 0 Отговор
    Пълен комар играят във всички първенства!
  • 2 DonCorleone

    0 0 Отговор
    Бат Венци е виновен