17 Февруари, 2021 12:36 1 997 4

Стана ясно колко пари ще вземе ЦСКА при следващ трансфер на Али Соу

  • али соу-
  • цска-
  • ростов-
  • футбол

ЦСКА ще получи 10% от печалбата на ростовчани, ако гамбиецът се премести в друг клуб

Стана ясно колко пари ще вземе ЦСКА при следващ трансфер на Али Соу - 1
Снимка: БГНЕС

Договорът между ЦСКА и Ростов за трансфера на Али Соу включва клауза, според която "червените" ще получат процент от печалбата на руския клуб при следващата продажба на нападателя, пише metaratings.ru.

"ЦСКА ще получи 10% от печалбата на ростовчани, ако гамбиецът се премести в друг клуб. В този случай печалбата ще бъде изчислена като разлика между сумата, похарчена от руския клуб за привличането на Соу от ЦСКА (500 хиляди евро за шестмесечен наем + 3 милиона евро за купуване на играча) и сумата, която Ростов ще получи при следваща продажба на гамбиеца.

Например, ако руснаците се разделят със Соу срещу 5 милиона евро, тогава разликата между сумите за покупка и продажба ще бъде 1,5 млн. евро. Това означава, че ЦСКА ще получи 150 хиляди евро, което е 10% от печалбата на Ростов.

Вчера от руския клуб обявиха официално взимането под наем на 26-годишния Соу. Ако нападелят бъде закупен през лятото, той ще подпише договор с клуба за 4 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасонн

    3 0 Отговор
    Едва ли е 10% от печалбата, но как да правиш разлика между цена на продажба и печалба...ами ако го продадат за по-ниска дума от продажната сега? ЦСКА ли им дава 10%?
  • 2 Дундю

    1 1 Отговор
    Ще ги вземе Литекс Микренски
  • 3 ГЕРЕН

    2 0 Отговор
    ЕТО ДОЙДОХМЕ СИ НА ДУМАТА?!!??
    ПОД НАЕМ АКО ГО ЗКУПЯТ 3 МИЛКИ
    И ЕВЕНТУАЛНО 10% ОТ ПРОДАЖБА...
    2 ДНИ ВИ ОБИСНЯВАХ АЛИТО Е ПОД
    НАЕМ. КЪТ..БИБИ ОБЪРКА ВСИЧКО..
    ТОЙ БЕШЕ И ФУТБОЛЕР И ПЪТЕН
    ИНЖЕНЕР И КАНТОНЕР И ЛЕКАР
    ИИИИИ.... СЪСИПАХА НИ ДЪДЖАВИЧКАТА. ДАНО ИСТИНАТА
    ИЗЛЕЗЕ НА СВЕТЛО. ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА.....
  • 4 Левски 1914

    2 1 Отговор
    Докато Шоуто се премести в друг отбор тая сбирщина няма да я има и парите ще отидат на Ганчев в джоба.