Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 14:50 1 601 6

Вратарят на Байер Леверкузен изуми с изключителни познания (ВИДЕО)

  • лукаш храдецки-
  • байер леверкузен-
  • футбол-
  • вратар-
  • познания

Задачата на Храдецки беше да определи кое знаме на коя държава принадлежи

Вратарят на Байер Леверкузен изуми с изключителни познания  (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Байер (Леверкузен) и на националния отбор на Финландия Лукаш Храдецки показа изключителни познания при участието си в предизвикателство, организирано от медийната служба на „аспирините“. Задачата на Храдецки беше да определи кое знаме на коя държава принадлежи. Времето му за отговор беше неопределено.

31-годишният страж започна изключително силно и правилно отговори на първите 14 загадки. След това му показаха знамето на Туркменистан и след 10-секунден размисъл даде грешно предположение – Таджикистан.

Сред показаните знамена имаше и такива на екзотични африкански държави като Бурунди и Буркина Фасо, но Храдецки нямаше грешка, познавайки дори флага на Антарктида. Той дълго обмисля отговорите за знамената на Папуа Нова Гвинея и Екваториална Гвинея, но не сбърка.

Втората му грешка беше на 54-ия въпрос, когато обърка знамето на Кот д`Ивоар с това на Ейре. След това финландският вратар нямаше грешка до края и финалният резултат беше 90 познати знамена от 92 възможности.

От началото на сезона Лукаш Храдецки е участвал в 21 мача от Бундеслигата, в които е допуснал 22 гола. Той играе в германския футболен елит от 2015 г. Първоначално беше част от Айнтрахт (Франкфурт), а през 2018-а премина в Байер (Леверкузен).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антрополог

    7 0 Отговор
    Не съм изненадан. Храдецки е потомък на бесите, които са истинските българи. После семейството му се е преместило в днешна Чехия, за да емигрират после във Финландия. Останалото е история. Браво на момчето. Истински българин

    Коментиран от #3

  • 2 Знайко

    3 2 Отговор
    И какво от това, че знае кое знаме на коя държава е. У нас имаше едно цигане, което като дете знаеше столиците на "всички" държави. И когато пораснало се оказало, че не успяло да завърши дори основно образевание. Това да имаш добра памет за нещо, не те прави нито добре образован, нито интелигентен, нито мъдър. Нито пък добър вратар, футболист, икономист, инжинер, лекар ... Нито те прави по-добър сервитьор или мияч на минии.
  • 3 SH BG

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антрополог":

    Хайде първо "западните" българи да си признаят че произхождат от България, пък после всичко друго е лесно...!!! :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))

    Коментиран от #4

  • 4 Антрополог

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "SH BG":

    Всичко от тук до Бавария (истинското име идва от България) е българско и са българи. Ще е трудно да си признаят, прав си
  • 5 Горан Първия

    0 0 Отговор
    Аз прочитам всички столици ако са написани.Победител съм.Отовям да издоя кравите.Малииии ко е яко да съм пръви.Най-убавите ми три години беха в трети клас.
  • 6 91во

    0 0 Отговор
    Бавария (Bayern) да идва от България ли??? Предполагам е някакъв бъзик в стил югозападните ни северномакедонски съседи и Александър Македонски!
    Ако не е ирония, пояснявам: Bayer, Baier в швабския и баварските диалекти на немския означава селянин.