Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 21:45 2 219 5

Проблемите на Ливърпул се задълбочават все повече

  • ливърпул-
  • евертън-
  • криза-
  • висша лига-
  • загуба-
  • ричарлисон-
  • сигурдсон-
  • дузпа

"Мърсисайдци" загубиха от градския си съперник Евертън с 2:0

Евертън шокира шампиона Ливърпул с 2:0 на „Анфийлд“ в градско дерби №236 помежду им от 25-ия кръг и му нанесе четвърта поредна загуба във Висшата лига. Ричарлисон (3) и Гилфи Сигурдсон (83-дузпа) реализираха головете за първата победа на „карамелите“ на този стадион през настоящия XXI век. Те не бяха печелили на това съоръжение от 1999 година насам в 25 поредни гостувания.

Срещата започна страхотно за гостите, които поведоха още в 3-ата минута с гол на Ричарлисон, който се разписа с диагонален удар след пас на Хамес Родригес. „Червените“ вдигнаха оборотите след гола, но не успяха да застрашат сериозно вратата на Джордан Пикфорд.

В 17-ата минута Хамес Родригес шутира от пряк свободен удар към вратата на Алисон Бекер, който обаче не се затрудни. Майкъл Кийн след това се намеси блестящо и блокира удар на играещия мач №200 с екипа на Ливърпул Роберто Фирмино, а в 20-ата минута Пикфорд направи чудесно спасяване след удар от въздуха без подготовка на капитана на домакините Джордан Хендерсън.

Натискът на „червените“ се засили, а в 22-ата минута Трент Александър-Арнолд шутира много мощно отдясно, но Пикфорд с една ръка изби в корнер. Три минути след това Хендерсън получи разтежение и трябваше да бъде принудително заменен, но се завърна на терена и продължи игра. Само минута по-късно Натаниел Филипс влезе на негово място.

В 33-ата минута Алисон спаси блестящо удар на Шеймъс Колмън с глава. След корнера Люка Дин нанесе удар отляво, но встрани от вратата на домакините. След това и Филипс отправи удар с глава след центриране от фаул, но топката отиде встрани от вратата на Пикфорд.

Скоро след начало на втората част Садио Мане отправи удар с глава, но право в ръцете на Пикфорд. Натискът на домакините се засилваше и в 51-ата минута Мане за втори път отправи удар с глава, но неточно. Две минути след това Майкъл Кийн блокира опасен удар на Мане, а в 56-ата минута и Пикфорд отново спаси след удар на Роберто Фирмино.

В 62-ата минута резервата Сигурдсон шутира към вратата на английския шампион, но Алисон Бекер улови. Седем минути по-късно Мохамед Салах изпусна най-сериозното положение в срещата за домакините, след като излезе сам срещу Пикфорд, който за пореден път спаси.

Евертън организира много опасна контраатака в 80-ата минута. Том Дейвис пусна много добър пас към Ричарлисон, който изведе Доминик Калвърт-Люин, той стреля, но Алисон спаси удара му, след което нападателят на Евертън бе препънат от Трент Александър-Арнолд. Съдията Крис Кавана свири дузпа за „карамелите“, а след това разгледа ситуацията с VAR и потвърди своето решение.

Наказателният удар бе реализиран от Гилфи Сигурдсон в 83-ата минута.

Пред Роберто Фирмино се откри не лоша възможност в 85-ата минута, но ударът му не бе точен. Джордан Пикфорд направи отлично спасяване в третата минута на добавеното време на мача, когато отрази удар на Вайналдум.

Ливърпул и Евертън са шести и седми с по 40 точки, като „червените“ са едно място по-напред заради по-добрата голова разлика. Воденият от Карло Анчелоти отбор обаче е с мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЪН

    4 4 Отговор
    Хендерсън, поредната жертва на тъпия шваба ......

    Коментиран от #3

  • 2 Ливърпул

    4 1 Отговор
    Тая година ще се борят за лига европа..
  • 3 Клик

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФЪН":

    Клоп просто довършва един сезон без значение за Пулл.На практика отборът играе без защита плюс желанието на всички отбори да се доказват срещу тях.В Англия първо букитата трябва да са доволни,следват собствениците,ФА,SKY Sport & BT Sport,и т.н по хранителната верига.Аз лично уважавам Бърнли,че имат само бели играчи за разлика от останалите клубове,където за да угодиш на мелезите —губиш мачове.
  • 4 ФЪН

    1 1 Отговор
    ако филипс и кабак играеха от началото централни, а хендо пред тях както обикновено нещата щяха да са много по стабилни в защита и хендо нямаше да се контузи !!!
  • 5 Jrj

    0 0 Отговор
    Евала ,,Клик,, за отношението ти към Бърнли,автентичен британски отбор,един от малкото останали!Клоп е бъдещ ,,покойник,, имаше някаква магия ,ама фокусите му бяха научени дори от изпадащи отбори.Уморен,преситен,надебелял е Ливърпул,но това няма нищо общи с Ливърпул от 70-80г