Last news in Fakti

10 Март, 2021 00:43 1 803 0

Борусия Дортмунд потрепери в последните минути срещу Севиля, но продължава напред

  • борусия дортмунд-
  • севиля-
  • шампионска лига-
  • холанд-
  • ен-несири-
  • дузпа-
  • var-
  • чакър

Двата тима завършиха наравно - 2:2, като първата среща бе спечелена от немците с 3:2

Борусия Дортмунд потрепери в последните минути срещу Севиля, но продължава напред - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия (Дортмунд) се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като завърши 2:2 със Севиля у дома. Срещата в Испания бе завършила при резултат 3:2 за германците. Ерлинг Холанд заби два гола за домакините, а Юсеф Ен-Несири реализира и двете попадения за андалусийци.

Севиля натисна в началните минути, а Оскар Родригес и Сусо пропиляха добри положения. Постепенно домакините взеха превес и в 35-ата минута откриха резултата. Севиля сгреши при изнасянето на топката, тя попадна в Марко Ройс, който нахлу дълбоко в наказателното поле и върна към непокрития Ерлинг Холанд, който не сбърка за 1:0.

Резултатът се запази до края на полувремето, а след почивката Борусия натисна в опит да сложи точка на спора. В 48-ата минута Холанд вкара, но попадението бе отменено заради фаул в атака. Докато преглеждаше ситуацията на VAR съдията Джунейт Чакър прецени, че трябва да отсъди дузпа за Дортмунд. Зад топката застана Холанд, чийто удар беше отразен от Буну, а при добавката футболистите на Борусия отново не успяха да пратят топката в мрежата. Играта отново беше прекъсната заради решение на Чакър дузпата да бъде изпълнена отново заради нарушение на Буну при първото изпълнение. Холанд отново се нагърби с изпълнението и стреля в същия ъгъл, като този път успя да се разпише за 2:0.

В 68-ата минута Севиля намали резултата чрез Юсеф Ен-Несири, който се разписа от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Емре Джан срещу Люк Де Йонг.

Севиля стигна до втори гол в добавеното време на срещата, но нямаше време за трето попадение, което да прати двубоя в продължения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА