Last news in Fakti

12 Март, 2021 00:09 2 238 3

Арсенал разпиля Олимпиакос в Пирея (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • лига европа-
  • футбол-
  • олимпиакос

"Артилеристите" до голяма степен предрешиха финалния изход на дуела с 3:1 на чужд терен

Арсенал разпиля Олимпиакос в Пирея (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал победи с 3:1 като гост Олимпиакос в осминафинален мач от турнира Лига Европа. "Артилеристите" до голяма степен предрешиха финалния изход на дуела с трите си попадения на чужд терен.

Мартин Йодегард откри резултата в 34-та минута. Юсеф Ел-Араби изравни в 58-та, но Габриел Магаляеш върна аванса на своя тим в 80-та минута. Мохамед Елнени оформи крайното 3:1 пет минути преди края на редовното време.

Арсенал разпиля Олимпиакос в Пирея (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Гостите започнаха по чудесен начин мача и още във втората минута Мартин Йодегард беше изведен на точката на дузпата, но не улучи вратата на Жозе Са. Само 4 минути по-късно Пиер-Емерик Обамеянг намери топката с глава от няколко метра, но Са се намеси по чудесен начин, за да отбие топката в горната греда.

В 34-та минута Арсенал заслужено поведе.

Мартин Йодегард получи топката в центъра на терена и с мощен шут разстреля неориентирания Жозе Са за 1:0.

Арсенал разпиля Олимпиакос в Пирея (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 39-та минута гостите можеше да се забъркат в големи неприятности. Давид Луис сгреши по фрапантен начин пас в собственото си наказателно поле и по чудо Бучалакис не успя да накаже тази грешка, очи в очи с Бернд Лено.

В 42-та минута, след бърза контраатака, Букайо Сака намери Уилиан на левия фланг, който навлезе навътре и стреля, но ударът му беше напълно омекотен от голям рикошет.

В началото на втората част обаче гръцкият тим върна паритета в резултата. След нова безумна грешка на защитата на Арсенал, Юсеф Ел-Араби получи шанс от границата на наказателното поле и не сбърка за 1:1.

Арсенал разпиля Олимпиакос в Пирея (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Натискът на домакините продължи и в 67-та минута резервата Ранджелович намери с чудесно центриране на точката на дузпата Ел-Араби, чийто удар обаче беше блокиран в ъглов удар.

Арсенал разпиля Олимпиакос в Пирея (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 82-та минута, все пак, гостите успяха да изковат ценен аванс. След изпълнение на ъглов удар, Уилиан намери глвата на Габриел, който с чудесен отскок не остави шансове на М'Вия и заби топката зад гърба на Жозе Са за 2:1. Пет минути по-късно Мохамед Елнени разстреля Жозе Са за трети път след нов страхотен удар от над 25 метра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брендилия

    0 1 Отговор
    Леле мале, топчиите изстреляли 3 снаряда

    Коментиран от #3

  • 3 0808

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Брендилия":

    ... слаб мач..