Last news in Fakti

13 Март, 2021 13:58 1 999 2

Славия с изключително важен успех в efbet Лига (ВИДЕО)

  • славия-
  • монтана-
  • efbet лига-
  • футбол

"Белите" се измъкнаха от "опасната зона" във временното класиране, побеждавайки трудно у дома Монтана с 2:1

Славия с изключително важен успех в efbet Лига (ВИДЕО) - 1

Отборът на Славия постигна изключително важен успех в efbet Лига. "Белите" се измъкнаха от "опасната зона" във временното класиране, побеждавайки трудно у дома Монтана с 2:1. В герой за столичани се превърна австралиецът Питър Макрилос, който реализира и двете попадения в мрежата на съперника. Гостите имаха сили да се разпишат само веднъж чрез Николай Минков, но това не ги спаси от втора поредна загуба в първенството.

Славистите вече са на две точки от деветия Левски, който по-късно днес гостува на Ботев (Враца). При определени обстоятелства, Монтана може да завърши кръга и като последен в елита, стига Ботев (Пд) и Етър да спечелят своите срещи.

Монтана беше отборът, който стартира по-активно в квартал "Овча купел". Още във втората минута на Светослав Вуцов му се наложи да брани своята врата, след като Тони Тасев напредна по фланга и отправи нещо средно между остър пас и неуспешен удар.

Отговорът на Славия беше събран в няколкото последователни статични положения пред Макенджиев. При едно от тях, Георги Вълчев можеше да се възползва по-добре от създалото се меле и шутира, ала се забави прекалено много.

Монтана беше на секунди от откриващо попадение в 19-ата минута. Колективна грешка на Стоев и Мишо Александров позволи на Башлиев от гостите да се отправи сам срещу вратаря на домакините. Миг преди бившият футболист на Левски да стреля в "бялата" мрежа, гореспоменатите "грешници" се хвърлиха в неговите крака и чисто докараха нещата само до корнер за съперника.

Домакините поведоха в резултата с настъпването на 32-ата минута. Радослав Кирилов центрира в полето на Монтана, където новата звезда на "белите" Питър Макрилос се позиционира между неориентираните Кики и Минков. Австралиецът завърши подобаващо с глава в мрежата на безпомощния Макенджиев.

Паритетът бързо беше възстановен, след като гостите върнаха попадението в 37-ата. Михаил Александров отново не внимаваше за включването на Башлиев. Бранителят на Монтана получи перфектно подаване от Ангелов, а след това продължи към Николай Минков. Въпросният изпревари персоналния си пазач Гандри и отблизо реализира.

Но това не бе всичко от интересния завършек на първата част. Футболистите на Славия намериха необходимите сили, за да поведат още веднъж до почивката. Емил Стоев направи пробив по десния фланг, който завърши с подаване към Златков. Младокът елегантно продължи с пета за Питър Макрилос, който с тежък изстрел от границата на наказателното поле, прати кълбото в горния десен ъгъл на клуба от Северозапад.

Втората част, или поне нейното начало, беше голямо разочарование. Двата тима не създадоха нищо интересно пред вратите на съперник, като за отбелязване до 65-ата минута беше само едно по-опасно центриране от фаул на Радослав Кирилов.

Атаката на гостите създаде положение едва четвърт час преди края. Тогава неволно отиграване на Андреа Христов се превърна в подаване за Росен Кръстев, който от няколко метра направи по-трудното и вместо вратата, намери главата на вражеския бранител Патев.

Младият Светослав Вуцов имаше сериозен принос за съхраняването преднината на Славия, след като в 86-ата минута демонстрира отличен рефлекс при изстрел от близка дистанция на появилия се като смяна в редиците на Монтана - Димитър Законов.

Локомотив (Пд) и Берое завършиха 1:1 в двубой от efbet Лига
Силно второ полувреме не помогна на Локо (Пд) за пълен обрат срещу Берое

Мартин Камбуров с гол №249 във футболния ни елит

В следващия кръг от efbet Лига, Славия има трудно гостуване на Левски. Монтана приема у дома Черно море.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МАНГУ ДЖЕРИ

    0 1 Отговор
    СЛАВИЯ чампион👑