Last news in Fakti

16 Март, 2021 13:44 1 885 15

Венци Стефанов: Форматът на първенството може да се промени

  • стефанов-
  • славия-
  • промяна-
  • формат-
  • бфс-
  • първенство-
  • порточанов-
  • президент

"Божидар Краев ми се струва нахално момче, на всичко отгоре - средняк", заяви босът на Славия

Венци Стефанов: Форматът на първенството може да се промени - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов заяви пред Sportal.bg, че е възможно форматът в efbet Лига да претърпи промяна за новия сезон. Изказването на боса на "белите" идва като контра на това, което направи вчера Атанас Фурнаджиев. Стефанов призова футболните хора в България да чуят песента на легендарния Емил Димитров "Ако си дал".

"Нека видим отбора под ръководството на Ясен Петров в един-два мача и тогава да говорим. Смятам, че този човек има потенциал. Нека видим какво ще стане. Знаете приказката, че всеки редник носи в мешката си маршалски жезъл. Българите сме царе на отрицанието! Ако има как, ще оплюем всички. Сърбите са много различни от нас, те са шовинисти, държат на приятелството. Колкото сърби са били в Славия, никъде не съм чул някой сърбин да каже за друг сърбин, че е лош футболист. Само викат: "Кой? Тоя ли? Ооо, супер! Супер! Първа лига". Много е верен вицът, че до българския казан в Ада няма дявол, защото който тръгне да излиза от казана, другите го хващат за краката и го дърпат надолу. Нека дадем малко време на Ясен Петров. Божидар Краев ми се струва нахално момче, на всичко отгоре - средняк. Ако е много добър, ще играе в клуба си. Добре че там е по-топло времето, иначе щеше да хване дискова херния.

Ако хората от бургаско-мускатовата връзка оглавят БФС, с българския футбол е свършено. Отбор нямат в Бургас, тръгнали да взимат властта във футболния съюз! Черноморец сега се е засилил към Втора лига - не знаех, че това е нивото на Бургас. Носят табелата за край на колоната. Футболът в собствения си град не могат да управляват, за БФС говорят. А това е четвъртият по големина град в България. "Нефтохим" и другите бургаски предприятия и хотели къде са? Не са ли там? Да не са в Разград? Защо тогава футболът им е в това състояние? Много е лесно с чужда пита помен да правиш - зад теб да е "Нефтохим", ти и директорите около теб да взимате по 150% премии, всеки месец да ти дават торби с пари. Тоя филм го прожектираха едно време.

Казвам истината! Ако толкова са кадърни управленци, да са направили един силен отбор, да са намерили спонсори, бизнесмени, имат добър кмет, градът цъфти отвсякъде. Значи за другите дейности в Бургас има хора, които могат да помогнат, за футболът - няма. Хората трябва да са луди да мислят, че с такива управленци могат нещо да направят. За да управляваш, трябва да дадеш собствения си пример. Какво са дал? Песента на Емил Димитров "Ако си дал" трябва да бъде пусната на всички тези. Нека да я слушат поне веднъж и да видим дали ще разберат това, което пее този голям певец. "Ако си дал"… Да я чуят, за всички ще е полезно!

Вече три години говоря против формата на сегашния шампионат. За мен форматът с 16 отбора е най-точният за българския футбол - 30 кръга и още 6-7 срещи за Купата на България. Четох, че Фурнаджиев казва, че за новия сезон не могат да се променят нещата. Абсолютно форматът може да се промени за новия сезон. Важни са хората по регионите, а не какво казал този или онзи. В Швейцария за всяко нещо правят референдум, а ние тук - куче влачи рейс. Явно не е добре запознат човекът. На него силата му е в другия бизнес - с автомобилите.

Пак казвам, дайте да видим кой е дал. Който е дал, той да седне на масата. Има право да говори, само който е дал. Не ни трябват такива дето само са яли. Решенията трябва да идват от тези, които дават - Гриша Ганчев, Сираков, Кирил Домусчиев, шефовете във Враца, ТИМ във Варна, Найденов, Крушарски, хората в Ботев (Пловдив), Иван Василев и т.н. Тези хора дават. В Пирин ситуацията малко изглежда "ела ме ритни", не се знае кой пие и кой плаща, но е хубаво, че и там се дават пари за футбол. Благоевград е може би най-футболният град в България. "Ако си дал" - това е", каза Венцеслав Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доценто

    10 3 Отговор
    На бате венци му замириса на отпадане и ше увеличава формата
  • 2 Никой

    9 3 Отговор
    Аре скрий се с твоите тъпоъгълни футболни мераци.
    Не се наядохте и вие
  • 3 Без име

    5 3 Отговор
    Тоя тотално изперкал.
  • 4 Тен

    9 4 Отговор
    Не съм му фен, но когато е прав, прав е!

    Коментиран от #11

  • 5 Лост

    7 0 Отговор
    Сираков какво е дал?

    Коментиран от #7, #12, #14

  • 6 любител

    5 2 Отговор
    само не разбрах като плюеш всички собственици ти кога ще кажеш откъде идват парите ти за издръжка на отбора имаш печатница или си събирал от закуските.не ставай смешен скрий се и не се натрапвай с мутренските ти пари.
  • 7 любител

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    сираков само взема той не дава както и жена му.живеят като баровци на стара слава до кога.
  • 8 Иван Грозни

    3 0 Отговор
    В българския футбол е настъпил голям хаос. Няма кадърно и честно ръководство. Карат се за кокала. Кой и как ще докаже кои са дали повече и кои са грухтяли само. Пълна анархия. Както в цялата държава.
  • 9 RRR

    3 0 Отговор
    А кои са шефовете във Враца и какво са дали? Там общината дава, но не пита хората съгласни ли са с това...
  • 10 Чери

    7 1 Отговор
    Аз само не разбрах защо е сложил Насо Сираков при тези дето са дали?! Ми той Насо е беден като църковна мишка и само се чуди от къде да гепи, ама бате Венци го писа "даващ". Дава той …. целувки.
  • 11 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тен":

    За кое по точно е прав? Много будали има в България. Не виждаш ли, че го е страх, че отборчето му ще изпадне и е готов на всичко. Има си отбор да си гледа него, а не" у секо гърне меродия". Собствениците изобщо нямат място в БФС - нарича се КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, ако не беше така навсякъде по света щеше да е като в България. Проблема е, че няма такава държава, ако имаше такива мутри изобщо нямаше да са, където са.
  • 12 Коко

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    Сираков е дал младоста си за левски и успя да го спаси от фалит.и да привлече някакви спонсори и инвестиции.ясно припок.
  • 13 антрашпиц

    1 0 Отговор
    И кат са промени формата на първенството ко ша стани?По-интересно ли ще е,по-силно ли ще е...ко ша бъди?
  • 14 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    Сираков е дал мнооооого повече на България от Дебелия, Гела, Мазния и прочие. Има ли някоя овца, която да вярва на "хората", който дърпат конците в българският футбол? Трябва да си голем мазохист или другата дума е глу... к да им вярваш,огледален образ на държавата са.
  • 15 един от многото

    1 1 Отговор
    За да си дал , трябва много да си крал!