Last news in Fakti

14 Април, 2021 09:16 9 903 10

Трагедия: Двукратен световен и европейски шампион блъсна и уби човек

  • симон мартиросян-
  • шампион-
  • олимпийски шампион-
  • вдигане на тежести-
  • щанги-
  • катастрофа-
  • инцидент

Трагичният инцидент се случил на проспект Аршакуняц срещу търговския център "Ереван-МОЛ", където жертвата е пресичала на нерегламентирано място

Трагедия: Двукратен световен и европейски шампион блъсна и уби човек - 1

Двукратният световен и европейски шампион по вдигане на тежести и сребърен медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година Симон Мартиросян уби човек, съобщиха медиите в Армения. Трагичният инцидент се случил на проспект Аршакуняц срещу търговския център "Ереван-МОЛ", където жертвата е пресичала на нерегламентирано място.

Мартиросян е повикал линейка, оказал е първа помощ на пострадалия, но пешеходецът е починал в линейката. Образувано наказателно дело, а автомобилът Мерцедес е транспортиран до специален паркинг на КАТ.

Вчера той се завърна от Москва, където участва в европейското първенство по вдигане на тежести. Щангистът спечели златен медал в изхвърлянето в категория до 109 кг, изпреварвайки с 4 кг българина Христо Христов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво

    32 0 Отговор
    Какво гласи закона, ако пешеходеца пресича на забранено и гушне букета , шофьора ли е виновен ? Той може да иска да се самоубие, оди доказвай, че си имал шанс..

    Коментиран от #7, #9

  • 2 Само минавам

    5 9 Отговор
    Като превеждате с Гугъл преводач, поне после редактирайте малко превода! Какъв тоя "проспект Аршакуняц"? От кога в Българския език се използва проспект вместо булевард?

    Коментиран от #3

  • 3 ВъГъЗъ

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Само минавам":

    А защо се използват авеню, стрийт и други?!?

    Коментиран от #4

  • 4 100

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "ВъГъЗъ":

    Щото някой рещава ползва разни чуждици вместо думи, възприети в българския език. То не че и булевард е българска дума, но е възприета в езика ни за разлика от проспект, стрийт и т.н.

    Коментиран от #5

  • 5 ВъГъЗъ

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "100":

    Ами какво е Street според теб,
    нямаме ли си българска дума?!?
    Защо казваме Уолстрийт,
    като това е просто ул. Стена?!?

    Коментиран от #6

  • 6 100

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "ВъГъЗъ":

    Е, сега, наименования на улици градове, местности, държави и т.н. е възприето да се произнасят, както са на местния език с някои изключения. Иначе би станала голяма каша с имената. Иначе примерно Сингапур трябва да го наричаме Град на лъва, Хонконг - Благоуханно пристанище, гр. Филипи - гр. Обичащ конете, Нидерландия - ниската земя и т.н., а нямаме и за всичко български думи, за да ползваме само тях.

    Коментиран от #10

  • 7 Баш Батка

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Какво":

    Би следвало близките на пешеходеца да заплатят щетите по автомобила...
  • 8 Бегай Газим

    1 0 Отговор
    Вие оставете улиците, ами в момента се провежда някакъв "куиз" и на никого не му прави впечатление! Родна реч, омайна, сладка... А мисирът, изпляскал това, даже няма забележка да получи, а той е най-малко за уволнение...Не се опитвам да парадирам с езикова грамотност, още повече, че и аз си имам трески за дялане, но това е върхът на некадърността. Българският книжовен език е много богат и е норма, журналюги!!!
  • 9 Имах колега

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Какво":

    -много умен човек - който беше предложил поправка към Правилника за движение - " Шафьор, който блъсне човек върху подлез или пресичащ на непредвидени за пресичане места, да бъде награждаван". Задълженията на водачите са ясни - но я погледнете колко пешеходци пресичат на червено, прескачат мантинели...?
  • 10 Категорично

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "100":

    не си прав! "Уолстрийт" или "Ундер ден Линден" са си така, защото това са техните наименования, но как ти звуци "Московскастрийт"? Езикът си има закони!