16 Април, 2021 17:27 1 498 0

Русия ще има около 300-350 спортисти на Олимпиадата в Токио

  • русия-
  • спортисти-
  • олимпийски игри-
  • делегация-
  • брой-
  • токио

Общата делегация, която Русия ще изпрати на Игрите в японската столица ще бъде в размер от 600-650 човека

Русия ще има около 300-350 спортисти на Олимпиадата в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Около 300-350 руски спортисти ще участват на олимпийските игри в Токио. Това съобщи в Сочи президентът на руския олимпийски комитет Станислав Поздняков.

"Общо очакваме около 300-350 спортисти, които ще участват на олимпийските игри", каза той и добави, че говори само за руските спортисти. Общата делегация, която Русия ще изпрати на Игрите в японската столица ще бъде в размер от 600-650 човека.

Летните олимпийски игри ще се проведат в Токио от 23 юли до 8 август. Руските спортисти ще се състезават под знамето на Руския олимпийски комитет. Причина затова е наложено наказание от страна на Световната антидопингова агенция (WADA), свързано с фалшифицирането на допинг пробите на руски атлети по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА