14 Май, 2021 01:15 2 404 2

Клоп: Имахме нужда от пет или десет футболисти, но не можехме да си ги позволим

  • клоп-
  • коронавирус-
  • криза-
  • финанси-
  • селекция-
  • трансфери-
  • контузии-
  • ливърпул

"Ако нямахме толкова контузени, този сезон щеше да изглежда различно за нас", заяви наставникът на Ливърпул

Клоп: Имахме нужда от пет или десет футболисти, но не можехме да си ги позволим - 1
Снимка: БГНЕС

Динамичната кампания, в която голям брой футболисти на Ливърпул отсъстваха заради травми, принуди Юрген Клоп да заложи на цели 34 играчи. Мениджърът призна, че като че ли има състезатели в излишък. Той говори за предстоящия трансферен прозорец на фона на финансовата криза, породена от пандемията.

“Ситуацията с вируса не се е променила кой знае колко и самият футбол е в много затруднено положение - коментира Клоп пред “Скай Спортс”. - Заради структурата, с която разполагаме, не ни се налага да си решаваме кадровите проблеми на пазара. Не се налага да кажем “хайде да сменим пет или десет футболисти”. Не че няма нужда, но не можем да го направим. Ако нямахме толкова контузени, този сезон щеше да изглежда различно за нас. Дали можехме да станем пак шампиони? Не знам, но поне щяхме да изглеждаме по-различно.”

Възможно е някои футболистите да не искат да останат на “Анфийлд”, ако тимът не се класира за Шампионската лига. Това обаче не притеснява бившия наставник на Борусия (Дортмунд). “Няма да държим никого насила в клуба, но засега все още никой не е дошъл да ми каже нещо такова. Моето усещане е, че всички момчета искат да продължат тук. Държим да докажем, че можем да сме по-силни от настоящиия сезон. Не очаквам да имаме някакви трудни разговори. Ще завършим сезона по най-добрия начин и след това ни очаква почивка. На някои обаче им предстоят участия на Копа Америка или Евро 2020. Молим се всички да се върнат здрави, за да направим нормална подготовка. Тогава вече ще видим кой ще е тук и кой няма да е.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдурков

    2 13 Отговор
    Всеки ден , не е Велик ден Юрген. Колкото и да ти се иска.
  • 2 Ботев Гълъбово

    3 1 Отговор
    Няма страшно и ние сме така