Last news in Fakti

22 Май, 2021 11:45 1 226 1

Заради спестяване Мерцедес отстъпва на Ферари за тестове на Пирели

  • мерцедес-
  • ферари-
  • пирели-
  • тестове

„Опитваме се да се поберем в ограничението за разходите и нямахме възможност да участваме в тестването на тези гуми“, заяви шефът на Мерцедес Тото Волф

Заради спестяване Мерцедес отстъпва на Ферари за тестове на Пирели - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ферари ще вземе участие в предстоящите тестове на Пирели на 18-инчови гуми през следващата седмица на пистата Пол Рикар. Скудерията ще замести Мерцедес, които се отказаха поради опасения, че по този начин може да надвишат тавана на разходите. Немският отбор смята, че участието в теста би ги изложило на риск да надвишат ограничението от 5000 км.

„Опитваме се да се поберем в ограничението за разходите и нямахме възможност да участваме в тестването на тези гуми“, заяви шефът на Мерцедес Тото Волф.

Двудневните изпитания на френското трасе ще бъдат фокусирани върху разработката на 18-инчовите гуми за мокър асфалт, които ще се използват в F1 от следващия сезон. След отказа на Мерцедес, участие в този тест ще вземе Ферари. За тимът от Маранело сезон 2022 е с по-голям приоритет от настоящата кампания.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така ще е

    0 0 Отговор
    Като тъпчете гушата на тъмния ще спестявате от проби и тестове. А пък него го боли онази работа... Направихте го баш световен шампион.... Какво друго искате??