Last news in Fakti

23 Май, 2021 13:55 1 361 0

Верстапен за квалификацията в Монако: Финалнатa ми бърза обиколка бе страхотна, но...

  • макс верстапен-
  • гран при на монако-
  • квалификация

"Заради червения флаг бях принуден да върна газта. Това бе разочароващо за мен, защото се чувствах много комфортно в болида и очаквах да съм на полпозишън", каза пилотът на Ред Бул

Верстапен за квалификацията в Монако: Финалнатa ми бърза обиколка бе страхотна, но... - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Макс Верстапен завърши квалификацията по улиците на Монако на втора позиция. Пилотът на Ред Бул бе в бърза обиколка когато Шарл Льоклер катастрофира в края на третия сегмент от квалификацията, пише clubs1.bg. Това доведе до червен флаг и прекратяване на сесията, въпреки много добрият първи сектор на Макс. Въпреки това той заяви, че не е ядосан на Льоклер и че е доволен от постигнатия напредък спрямо тренировките в четвъртък.

„Квалификацията в Монако е много забавна. Направих прилична обиколка в началото на Q3, но гумите нямаха достатъчно сцепление. Знаех, че всички ще се реши в последните секунди на квалификационната сесия. Финалнатa ми бърза обиколка бе страхотна, но заради червения флаг бях принуден да върна газта. Това бе разочароващо за мен, защото се чувствах много комфортно в болида и очаквах да съм на полпозишън. Очевидно Шарл кара много добре и знаех, че битката с него ще бъде много трудна. Всички от екипа свършиха страхотна работа от четвъртък до днес и се радвам, че ще започна утрешната надпревара от първа редица“, сподели Верстапен.

Неговият съотборник Серхио Перес не се представи много добре и завърши на девета позиция. Мексиканецът се надява на по-добър късмет в състезанието.

„Постигнах добър напредък през цялата квалификация. Мислех, че третия сегмент ще мине по-добре. Червеният флаг ме накара да приключа последната си обиколка и останах в дъното на топ 10. Изглежда, че всичкия прогрес отиде на вятъра. Имах проблеми с трафика по време на първото ми излизане на пистата. Знаем колко е важна квалификацията в Монако и ще дам всичко от себе си, за да запиша добър резултат“, каза Перес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА