Last news in Fakti

6 Юни, 2021 18:15 2 306 0

Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за олимпийските игри в Токио

  • станимира петрова-
  • бокс-
  • олимпийски игри-
  • токио-
  • квота

Многократната световна и европейска шампионка се класира за полуфиналите на европейската квалификация в Париж

Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за олимпийските игри в Токио - 1

Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за олимпийските игри в Токио. Многократната световна и европейска шампионка се класира за полуфиналите на европейската квалификация в Париж.

Петрова победи британката Карис Артингстал с 4:1 съдийски гласа и така си осигури място на Олимпиадата в японската столица след месец и половина.

Станимира започна отлично срещата и показа много по-добро движение и точен мерник. Тя търсеше атаката и успя да доминира в откриващия рунд, след което продължи в този стил и през втория. Така българката взе аванс от 4:0 съдийски гласа преди третата, решителна част. Преднина, която Артингстал нямаше как да заличи.

Петрова ще продължи участието си в Париж, като утре ще се изправи срещу ирландката Уолш за място на финала. Припомняме, че преди нея Стойка Кръстева (51 кг) също си осигури квота за Токио, като и тя ще боксира на полуфиналите.

Довечера предстоят решителни битки за Радослав Панталеев и Петър Белберов. Бронзовият медалист от последното световно първенство при 91-килограмовите ще се изправи срещу испанеца Емануел Рейес. Двубоят на Радо и ибериеца е предвиден като пети в програмата и се очаква да започне около 20:00 часа. Веднага след него Белберов ще атакува квота при най-тежките, +91 кг. Той ще срещне руснака Иван Верясов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА