Last news in Fakti

8 Юни, 2021 19:02 1 159 3

Фурнаджиев: Контролата с Франция ще помогне на нашите национали

  • франция-
  • българия-
  • помощ-
  • самочувствие-
  • контрола-
  • бфс-
  • фурнаджиев-
  • национален отбор-
  • футбол

"Винаги е престижно да се играе с такива големи имена", заяви вицепрезидентът на БФС

Фурнаджиев: Контролата с Франция ще помогне на нашите национали - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори пред Дарик радио и dsport преди контролата на националния тим с Франция. Той е в Париж, като заедно с Михаил Касабов водят родната делегация. Фурнаджиев заяви, че футболистите от представителния ни тим могат само да спечелят от двубоя с Франция, без значение какъв ще е резултатът.

"Във Франция все още има строги правила - всички носят маски, ресторантите затварят в 21:00 часа. Все още има силно усещане за коронавируса и мерките, които го съпътстват. Трепет в домакините със сигурност има. Все пак след около седмица им предстои първият мач на Европейското първенство. Това е контрола, в която да видят състоянието на националния си отбор".

"За нас мачът е от полза. В момента изграждаме нов, млад национален отбор. Този двубой ще допринесе за самочувствието на играчите. Мисля, че до момента момчетата се представят на ниво. Вижда се, че има израстване на тима. Срещу Русия се представихме на много високо ниво в защита. Има полза от това турне".

"Винаги е престижно да се играе с такива големи имена. В момента играем с три тима, които ще участват на Евро 2020. Франция пък е настоящият световен шампион. Това е мач за престиж, самочувствие. Момчетата могат само да спечелят от него. Какъвто и да е резултатът трябва да имаме предвид, че срещаме световния шампион. Играчите пък трябва да дадат най-доброто от себе си да се представят на добро ниво".

"Това, което показва отборът ни е от значение. Основно се залага на млади момчета, които тепърва да доказват себе си. Мисля, че те се справят с тази задача", каза Фурнаджиев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На 9/6/2021 има протест срещо ДПС и

    0 0 Отговор
    Карадая на бул.алехандар Стамболийски в София
  • 2 БББ

    2 0 Отговор
    Не е лошо решението за повече отбори. С това се дава и по голям шанс на Националния отбор! Ако се отметнат от решението ще е доказателство, че са се опасявали да не изпадне Славия. Нека са 16 ОТБОРИТЕ, но и да се запази формата с плейофи! ДАЖЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА СА 16 ОТБОРИТЕ ОТ ДОГОДИНА! НАЦИОНАЛНИЯ НИ ОТБОР Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ОТ липсата на избор, което е правопропорционално на НАМАЛЯВАНЕТО НА клубовете В Е Ф БЕТ ЛИГАТА!!!
  • 3 Гост

    2 1 Отговор
    Какво ще им помогне, ако им бутнат 5-6 гола, а нашите не могат да вкарат!?