Last news in Fakti

27 Юни, 2021 00:34 3 528 13

UEFA EURO 2020: Италия се нуждаеше от продължения, но успя да сломи Австрия

  • италия-
  • австрия-
  • киеза-
  • песина-
  • var-
  • продължения-
  • осминафинали-
  • четвъртфинали-
  • евро 2020-
  • калайджич

"Скуадра адзура" е на четвъртфинал след победа с 2:1

UEFA EURO 2020: Италия се нуждаеше от продължения, но успя да сломи Австрия - 1
Снимка: БГНЕС

Италия победи Австрия с 2:1 след продължения (0:0 в редовното време) от осминафинала си от Евро 2020 на "Уембли" в Лондон и ще срещне Белгия или Португалия, които играят в неделя от 22:00 часа в "Ла Картуха" в Севиля.

Мачът беше първи от елиминациите на Евро 2020, който не беше решен в редовното време, а с него "скуадра адзура" записа рекордния за Италия 31-и мач без загуба.

Италианците тръгнаха мощно от началото на мача и в първия четвърт час не дадоха шанс на съперника да помисли да застраши вратата им. Николо Барела пропусна първото чисто положение, след като негов удар в 17-ата минута беше спасен с крак от вратаря на Австрия.

След половин час игра италианците достигнаха до още една добра възможност, но ударът на Чиро Имобиле срещна гредата.

Австрия започна много активно второто полувреме и пропусна добра възможност в първите минути, но Алаба стреля над вратата от фаул на границата на наказателното поле. След час игра Марсел Забицер отново внесе напрежение пред италианката врата, която беше преодоляна в 66-ата минута след удар с глава на Арнаутович. Попадението обаче беше отменено заради засада.

Четвърт час преди края австрийците отново бяха в опасна близост до италианската врата и поискаха дузпа за фаул на Песина срещу Лайнер, но VAR показа, че няма нарушение. До края Италия опита да измъкне победата, но не успя и се стигна до продължения.

В първото Италия се развихри и резервите Киеза и Песина вкараха две попадения в рамките на 10 минути, разписвайки се в 95-ата и 105-ата минута. Второто започна с възможност за Австрия, но резервата Шауб нямаше късмет при бомбен удар срещу Донарума. Минути по-късно и Марсел Забицер се размина с гол за австрийците. Гол във вратата на Италия все пак падна, а негов автор стана Саша Калайджич в 114-ата минута за крайното 2:1 в мача на "Уембли".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    13 10 Отговор
    Форца Адзури!
  • 2 Жабари

    7 0 Отговор
    Ей ся шъ си гризнеме бутчета и шъ си сръбнеме лимончело. Лашате ме кантаре!
  • 3 слаби

    7 7 Отговор
    Слаби бяха италианците, а смешният английски съдия- гузен и объркан- им удари една рамо. Не дадоха дузпа на австрийците, отмениха им гол, италианците бяха "щастливите овчарчета".

    Коментиран от #7

  • 4 Футболен експерт

    7 3 Отговор
    Италия ще види европейска титла,когато 🦎 гущерът пръдне!! Ха ха ха!!
  • 5 Нане

    10 2 Отговор
    изиграха австричета с тия макарончета както нас през 94 не им признаха чист гол гейтаците! На РС-то ко ли не може! 94 чиста дуспа не даде оная передуха

    Коментиран от #9

  • 6 100.%Дузпа

    8 1 Отговор
    Не знам, кога нарушението в наказателното поле има нещо общо със засада.Дори и играта да е спряна,ако има нарушение е дузпа.За гола донякъде съм съгласен за засада,но неотсъдената дузпа,при положение че се видя,че беше приложен приом от борбата и да не се даде е престъпление.Мислех за английските съдии че са безпристрастни,но се видя че цял мач свирят за италянците.Жалко за австрийчетата.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Ха-ха

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "слаби":

    Не става само с тичане(австрийцити), трябва и техника.
  • 8 имаше дузпа

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "100.%Дузпа":

    Англичаните са лицемерни, правят се на обективни и безпристрастни, но всъщност действат в угода на по-силния. Имаше чиста дузпа за австрийците, по италианците се захласват само някои леки жени и парвенюта. И коментаторът бе необективен, един смешник, при това досаден.
  • 9 1994г

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Нане":

    Тогава един френски съдия Киню не ни даде дузпа за игра с ръка на Костакурта, Емо Костадинов изигра положението в наказателното поле на жабарите. Винаги бият щастливо тия хора, играят като крадци, дебнат, когато няма никой в противното поле и вкарат един гол. не играят мъжки, един срещу друг.
  • 10 Все така

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "100.%Дузпа":

    Засада щеше да бъде ако беше пипнал топката. Това е чиста измама.

    Между другото имаше 2006 на световното един мач Австралия-Италия. Беше 0-0 до 94 минута. (Австралийците имаха тогава звезден тим с Кюъл, Кехил, Видука, Нийл и др.) Накрая един се стрелна в наказателното, Лукас Нийл посегна да му избие топката, но не го докосна. Онзи се просна на тревата и съдията с облекчение без да се замисля посочи дузпата. Italiano vero.

    Коментиран от #11

  • 11 все така 2

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Все така":

    Все така бият италианците- със симулации, измами, съдийска помощ, хитрости, коварна игра. Снощи освен гредата на Имобиле, друго нямаха.
  • 12 мисирка

    1 0 Отговор
    Съдията, а може би ФИФА подари победата на доста посредствения италиански отбор.
  • 13 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    И ТЕ ЩЕ УМРАТ КАТО ВСЕКИ ЧОВЕК , НО КОЛКО СА ПОДЛИ ТА ФТАТА ОТ УЕФА И ФИФА --- ПРОБУТВАТ ФИНАНСОВО ИЗГОДНИТЕ ИМ -НАПРЕД--- С ПОДКУПИ И УКАЗАНИЯ ЗА ТЯХНИТЕ СИ СЪДИИ И ДОРИ ВАР ЕКСПЕРТИТЕ !!!