Last news in Fakti

2 Юли, 2021 21:54 2 147 17

UEFA EURO 2020: Испания е на полуфинал след драматични дузпи с Швейцария

  • испания-
  • швейцария-
  • дузпи-
  • uefa euro 2020-
  • евро 2020

Резултатът е 3:1 след изпълнение на дузпи

Испания се промъкна към полуфиналите на UEFA EURO 2020, след като победи Швейцария след изпълнение на дузпи - 1:1 в редовното време (3:1 след изпълнение на дузпи).

Автогол на Закария в осмата минута позволи на испанците да поведат. Шакири възстанови равенството с гол в 68-мата минута. Швейцария остана с човек по-малко в 77-мата минута, след като за нарушение на Фройлер срещу Морено, той получи директен червен картон.

В продълженията двата тима не вкараха попадения, а при дузпите по-точен мерник показа Испания.

Още във втората минута Швейцария организира опасна атака, но шутът на Шакири намери тялото на Торес и попадна в ръцете на Симон.

Испания откри резултата с една от първите си опасности създадени пред вратата на Цубер. В 8-мата минута след центриране от корнер топката се оказа в Алба, който стреля остро, топката се отклони от Закария и се оплете в мрежата на швейцарската врата.

Момчетата на Луис Енрике изпълниха интересен пряк свободен удар в 17-ттата минута, но ударът на Коке мина малко над напречната греда. Швейцария отвърна с опит за опасна атака няколко минути по-късно, но пасът на Шакири не стигна до Сеферович, който беше изпреварен от Симон.

Аспиликуета стреля към вратата на Зомер в 25-тата минута след центриране от корнер, но вратарят се справи умело със ситуацията.

Една от интересните ситуации пред вратата на Симон дойде в 34-тата минута. След центриране от корнер Аканджи стреля над вратата. До ситуацията се стигна след като Видмер спечели корнера. Пет минути по-късно Видмер не намери целта, след като засече топката след центриране от корнер.

До края на първата част не паднаха нови голове и Испания се оттегли с гол аванс.

Швейцария започна активно втората част, но в първите минути стигна до няколко корнера пред вратата на Симон. Испанците имаха възможности чрез Коке. В 56-тата минута след центриране от корнер, Закария игра с топката, но кълбото мина встрани от вратата.

Опасна атака за Испания. В 59-тата минута след пас от пряк свободен удар Феран Торес овладя добре кълбото, стреля, но Сеферович се справи и прати топката в корнер, а след изпълнението не се получи нищо опасно за вратата на Зомер.

Швейцария организира отлична атака в 64-тата минута, топката стигна до Цубер, който от няколко метра не успя да преодолее Симон, а вратарят съумя да избие в корнер. След центрирането не се стигна до опасност за испанската врата.

Четири минути по-късно Шакири възстанови равенството след грешка в отбраната на Испания.

В 77-тата минута на мача Фройлер получи директен червен картон за грубо влизане на играча в краката на Жерар Морено. Малко дискусионно решение на съдията Оливър. До края на редовното време Швейцария запази резултата и се стигна до продълженията.

Испания пропусна златен шанс, след като Морено получи отличен пас от Педри, но от няколко метра стреля встрани от вратата в 92-тата минута на двубоя. Девет минути по-късно Морено отново пропусна поредния си златен шанс, но от няколко метра Зомер го надигра. До края на първото продължение Морено направи куп пропуски, но вратарят на Швейцария отчая съперника.

След нулевите продължения дойде и времето да се изпълняват дузпи. От бялата точка за "кръстоносците" вкара само Гавранович, а за Испания точни бяха Олмо, Морено и Оярсабал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШВЕЙЦАРСКИЯ ЧАСОВНИК

    8 6 Отговор
    ...СПРЯ...
  • 2 Голямо бутане на тия

    14 6 Отговор
    испанци

    Коментиран от #4, #17

  • 3 ББ ГС

    12 4 Отговор
    Политика и във спорта
    Малките нации са тъпкани
  • 4 Кое

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Голямо бутане на тия":

    е бутане бре?? Кой мач гледс ти мача се игра пред една врата!! И Швейцария да се научат как се бият дузпи
  • 5 Сър Ник - влогър,блогър и инфлуенсър

    13 3 Отговор
    Швейцария се самоуби с дузпите . Бесен съм !Отворих си петата бира...
  • 6 Реалист

    13 7 Отговор
    Мисля, че Италия ще се разправи без проблем с тази слаба Испания и ще чака Чехия на финала

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Брендица

    6 6 Отговор
    На 100℅ бях сигурна, че Швейцария пада в този двубой.
  • 9 ПСР

    9 5 Отговор
    Мачът беше решен от един английски инфлуенсър в синя фанелка и червен картон в ръката."Ла Фурия Роха",бяха жалки.Просто гледам,как играе Скуадрата с Белгия.
  • 10 JEFF

    8 6 Отговор
    Испания беше по-добрият играч и това никой не може да го оспори. Не им беше лесно, защото Швейцария не бяха лесно преодолими. Вратарят им е перфектен, но те просто се умориха. Това е част от тактиката на испанците вече много години , те се стремят да уморят противника. Аз съм доволен от победата на Испания. Браво на момчетата !

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пий си

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "JEFF":

    хапчеТата!!!
  • 13 Факти

    3 2 Отговор
    Що не го ДУХЛЛ.ате !!!...безпристрастни ама,не !!!

    Коментиран от #15

  • 14 Сапатеро

    5 3 Отговор
    Втория отбор на Албания няй-после сгъна цирка.

    Коментиран от #16

  • 15 И какво

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Факти":

    според теб - опитът за убийство трябваше да бъде последван от "Нали повече няма да правиш така...?"
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЕСПАНЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голямо бутане на тия":

    Голямо бутане ДА, ама у Г.ЗО-ти!XAXAXA