Last news in Fakti

8 Юли, 2021 19:35 1 597 1

Световната номер едно се класира за финала на Уимбълдън

  • барти-
  • финал-
  • уимбълдън-
  • кербер-
  • полуфинал-
  • тенис

Ашли Барти победи Анжелик Кербер с 6:3, 7:6(3)

Световната номер едно се класира за финала на Уимбълдън - 1
Снимка: БГНЕС

Водачката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти се класира за пръв път на финала на Откритото първенство на Великобритания.

Австралийката надделя над шампионката през 2018 година и 25-а в схемата Анжелик Кербер с 6:3, 7:6(3). Барти стартира силно и поведе с 3:0, след което задържа преднината си до края на първия сет.

Във втората част Кербер направи ранен пробив и беше близо до изравняване на резултата, като при 5:3 сервираше за сета, но не се възползва. В последвалия тайбрек австралийката дръпна с 6:0 точки и това се оказа решаващо. Барти завърши мача с 38 печеливши удара (8 от които асове) срещу едва 16 на съперничката.

"Невероятно е. Може би това беше един от най-добрите мачове, на които съм играла. Анджи изстиска най-доброто от мен. Трябваше да покажа всичко, което умея, за да я победя. Опитвах се и да се забавлявам на корта, да се наслаждавам на момента. За мен е осъществена мечта, че ще играя в събота в женския финал", коментира Барти.

Тя стана първата австралийка на финал на "Уимбълдън" след Ивон Гулагонг Каули през 1980 година.

За титлата Барти очаква победителката от другия полуфинал по-късно днес между номер 2 Арина Сабаленка (Беларус) и осмата в схемата Каролина Плишкова (Чехия).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    0 0 Отговор
    Ашли ще играе с Плишкова. Пли!