Last news in Fakti

10 Юли, 2021 12:42 4 667 12

UEFA EURO 2020: Финалът на "Уембли" ще бъде свирен от най-богатия футболен рефер в света

  • бьорн кайперс-
  • евро 2020-
  • англия-
  • италия-
  • уембли

През 2016-а състоянието на Бьорн Кайперс е било оценено на близо 14 милиона евро

UEFA EURO 2020: Финалът на "Уембли" ще бъде свирен от най-богатия футболен рефер в света - 1

Утрешният финал на UEFA EURO 2020 между Италия и Англия на „Уембли“ ще бъде свирен от най-богатия футболен рефер в света, отбелязва „Дейл Мейл“. Според британския таблоид, през 2016-а състоянието на родения на 28 март 1973 в Олдензаал, Нидерландия, Бьорн Кайперс е било оценено на близо 14 милиона евро (11,5 млн. паунда). Съгласно различни източници в интернет богатството му към днешна дата е нараснало на 20 милиона от континенталната валута.

Футболният рефер с магистърска степен по бизнес администрация от университета „Радбуд“ в Наймеген притежава верига супермаркети „Джъмбо Кайперс“ в Ниската земя. Нещо повече – той е един от спонсорите на актуалния лидер в световния шампионат на Формула 1 – звездния пилот на Ред Бул Макс Верстапен. Както е известно, „лалето“ при свръхзвуковите води след 9 кръга с 32 точки – 182 срещу 150, на действащия шампион, седемкратния Люис Хамилтън от... Англия.

Всъщност Бьорн има достатъчно пари в банковата сметка, за да се пенсионира веднага. Да бъде във фокуса на вниманието обаче, е доста изкусително. Особено след като се стигна до най-големия мач в кариерата му. На „Уембли“ нидерландецът ще свири 7-ия си финал на турнир под егидата на УЕФА.

Той има зад гърба си битка за трофея в Шампионската лига – през 2014-а, когато Реал издрапа до продължения, след които разби 4:1 мадридския враг Атлетико, два дуела за трофея в Лига Европа, двубой за Суперкупата на континента, а така също спорове за континенталния връх до 21 и до 17.

Любопитното е, че именно Кайперс бе съдията на финалния мач на младежкото Евро 2009 в Швеция, когато Германия размаза Англия с 4:0. Затова пък през 2017-а той отведе до световна титла „трите лъва“. На Бьорн бе поверен финалът в Южна Корея, който английските таланти спечелиха с 1:0 срещу Венецуела. Победният гол бе отбелязан от нападателя на Евертън Доминик Калвърт-Люин, който сега е в състава на Гарет Саутгейт.

На това европейско нидерландският рефер вече ръководи 3 мача – Дания – Белгия (1:2), Испания – Словакия (5:0) и още един двубой на „червения динамит“ - победния четвъртфинал с Чехия в Баку. Не бива да се забравя, че първият гол на скандинавците при 2:1 дойде след несъществуващ корнер – при излизането си топката въобще не закачи тялото на чеха Челустка, както бе „видяно“ от Кайперс и неговите помощници.

Крайно интересно ще бъде в неделя, когато на терена на „Уембли“ Кайперс се събере с Марко Верати. Тъкмо една от звездите на Италия взриви медиите през май, като се оплака след загубата на неговия ПСЖ и в реванша от полуфиналите в Шампионската лига с Ман Сити, че нидерландският арбитър го е... псувал. Ясно е кой от двамата ще се чувства по-некомфортно в Лондон утре.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БиБи

    22 2 Отговор
    А аз съм най-богатият футболист!

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 2 слаб съдия

    34 2 Отговор
    Пак ли нидерландец? Нали друг такъв закопа датчаните с измислената дузпа. Тези са най-лошите съдии- тенденциозни, непохватни, не виждат играта. Сигурно пак ще даде някоя дузпа на англичаните, ако не е дузпа- гол с ръка, ако не е гол с ръка- гол от засада. Той си "знае работата".
  • 3 az #Победа76

    30 2 Отговор
    100% ще свири за Англия
  • 4 необективен

    21 1 Отговор
    А онзи коментатор Борисов ще "коментира" да се захласва по неговите англичани, сякаш са извънземни или богове.? Не го искаме, крайно неприятен и необективен.

    Коментиран от #9

  • 5 Рефер

    7 1 Отговор
    Ама разбира се , няма да го поверят този важен финал на някой голан , дето е готов да опорочи всичко за някакви кинти. Справка БГ. футбол съдийство президент(футболен,калпав) за разлика от другия и е това е резултата няма как да припарим до някой форум абе и без нас май по добре дето ще си правят с нас майтапи! Беше каквото беше .
  • 6 Чичо Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БиБи":

    Вярно. Само дето не си футболист
  • 7 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "БиБи":

    Да... и единственият
    вкарал 4 гола на Лудогорец в 1 мач...
  • 8 Реалиста

    6 0 Отговор
    За да стане най-богат, познайте колко мачове и продал и на каква цена?
  • 9 Загрижен

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "необективен":

    Точно за същия писах до Нова тв. Познай дали си направиха труда въобще да ми отговорят нещо? Пълен каун е този коментатор!

    Коментиран от #11

  • 10 Ivanov

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БиБи":

    Извинете, но той не е най-богатият пожарникар...
  • 11 срам

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Загрижен":

    Трябва всички да пишем до тази ТВ да отстранят коментатора, той е срам за футбола, репортерството, истината.
  • 12 LAZIO

    0 0 Отговор
    Добре, че все пак мачът ще го предава друга ТВ, а не тази, по която цвили проанглийският коментатор, който трябва да бъде изхвърлен от спортната журналистика.