Last news in Fakti

14 Юли, 2021 14:18 1 390 1

Англия без мачове два месеца преди Световното в Катар

  • англия-
  • футбол-
  • контроли-
  • световно първенство-
  • мондиал 2022

Световното първенство започва на 21 ноември, а Премиър лийг ще бъде прекъсната само осем дни преди това

Англия без мачове два месеца преди Световното в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Английският национален отбор няма да има нито един двубой два месеца преди началото на Световното първенство в Катар през 2022 година. Според английските медии "трите лъва" няма да изиграят нито една контрола и последните им срещи преди Мондила ще бъдат в края на септември в турнира Лига на нациите. Световното първенство започва на 21 ноември, а Премиър лийг ще бъде прекъсната само осем дни преди това. Според медиите на Острова това ще постави под угроза подготовката на Гарет Саутгейт и неговия отбор. Големият брой мачове във Висшата лига не позволяват първенството да бъде прекъснато по-рано, както може би ще се случи в повечето от другите вътрешни шампионати.

Според графика за другата година, за който Футболната асоциация и клубовете вече са се разбрали, в Премиър лийг ще има пълен кръг на 12 и 13 ноември 2022 година, а на следващия ден играчите трябва да се присъединят към съответните национални отбори. Планът на Саутгейт е да отведе избраниците си веднага в Доха, за да могат те да се адаптират към 30-градусовите температури в Катар, които са обичайни за местната зима. Това означава, че време за контроли няма да има.

Паузата за националните отбори през октомври отпада през следващата година, за да може груповата фаза на Шампионската лига да завърши преди началото на първенството. Планът е последните мачове от групите да се изиграят на 2 ноември, което е с шест седмици по-рано от обичайното. Премиър лийг ще се поднови на "Боксинг дей“ след 6-седмична пауза заради Мондиал 2022.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И така

    5 0 Отговор
    Тези трябваше да бъдат наказвани заради феновете им.Да не играят 5 г. по никакви турнири.Ако бе някоя друга страна щеше да има наказания а за тези нагли няма , защото запладжиите от уефа няма да видят бонуси демек рушвет.