19 Юли, 2021 15:31 2 322 6

СК за отменения гол на Лудогорец срещу ЦСКА: Неправилна комуникация между Сватбата и VAR-асистент

  • цска-
  • лудогорец-
  • съдийска комисия-
  • var-
  • вар-
  • суперкупа на българия

Съдийската комисия счита, че допуснатата грешка се дължи на липсата на практика при използване на системата VAR от страна на съдийската бригада

СК за отменения гол на Лудогорец срещу ЦСКА: Неправилна комуникация между Сватбата и VAR-асистент - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка със ситуацията, възникнала в 14-ата минута на финала за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА, Съдийската комисия при БФС констатира неправилна комуникация и използване на неподходяща терминология между главния съдия Ивайло Стоянов и VAR-асистента Дениз Соколов, довела до създаване на напрежение на терена.

"Съдийската комисия счита, че допуснатата грешка се дължи на липсата на практика при използване на системата VAR от страна на съдийската бригада, което обаче по никакъв начин не би следвало да бъде използвано като оправдателен аргумент.

Съдийската комисия подчертава, че няма да позволи компромиси с качеството на съдийството предвид огромните усилия и финансовите инвестиции от страна на Българския футболен съюз за интегриране на системата VAR, възлизащи на над 3200 лева на мач.

Съдийската комисия ще вземе отношение към нарядите на гореспоменатите рефери съгласно Правилника на футболното съдийство", написаха от комисията.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    18 6 Отговор
    Е , не така. С тоя гол , и оня дето съдията не видя , че топката е в мрежата, на припсовете щяха да им викат отличници.
  • 2 ДЕДО

    8 1 Отговор
    Грешката е в тези които назначават хората на ВАР.В случая подкупния съдия чинков беше назначен с определена мисия....Благодарение на страхотната игра на Лудогорец ВАР не допусна още грешки.
  • 3 ДЕДО

    5 1 Отговор
    Грешката е в тези които назначават хората на ВАР.В случая подкупния съдия чинков беше назначен с определена мисия....Благодарение на страхотната игра на Лудогорец ВАР не допусна повече грешки.ЗАЩО,ЗАЩО го назначаването като знаете за какво иде.....????
  • 4 ГЕРЕН

    6 1 Отговор
    Е 6:0 ЩЕШЕ ПОВЕЧЕ ДА ИМ ОТИВА.
    НО СЪДИЯТА НЕ ДАВА. ТО СЕ ВИДЯ
    И В КОНТРОЛИТЕ НА ТИРЕТО. ЧУЖДЕНЦИ ЗА ПАРИ. ГАНЬО ВЕЧЕ
    СЕ ЗАДЪХВА. КАНИ СТОИЧКОВ
    ЗА ДА ПОМАГА. НО КАМАТА Е
    ЖЕЛЕЗЕН. ПАРИ НЕ ДАВА.
  • 5 ЗА мен

    6 0 Отговор
    Резултатът е 6-0..Чист гол на Пластини и избиване на ТОПКАТА на две педиа ЗАД гол линията...
  • 6 чорбар

    0 0 Отговор
    Г0веда,искам ви тихи.Абе,построиха ли ви МОЛа?А,козирка,кога?А купа?А Европа?Шшшшшшт,тихичко,по терлици се изпускайте,че сте се по(рали до козирката.Скоро в А селска група.Там най-ви приляга,смешници подхуенски.