Last news in Fakti

25 Юли, 2021 15:43 2 431 2

20-годишен американец постави нов олимпийски рекорд

  • уилям шанър-
  • сащ-
  • токио 2020-
  • стрелба

Грабна златото на 10 метра въздушна пушка

 20-годишен американец постави нов олимпийски рекорд - 1

20-годишният Уилям Шанър от САЩ спечели златния медал на 10 метра въздушна пушка на Олимпийските игри в Токио, като постави и нов олимпийски рекорд. Той завърши на върха с 251.6 точки, които му осигуриха и златото, и рекорда. Шанър остави зад себе си двама китайски стрелци. На 2-ото място се нареди Лихао Шън, който остана с резултат 250.9 точки. Трети е Хаожан Йън, който се нареди далече назад с 229.4 точки.

Хаожан Йън водеше в квалификациите и влезе там като първи резултат, докато Шанър беше трети, а другият китаец Шън чак на 8-о място. Но във финала американският младок и Лихао Шън излязоха рязко напред и превърнаха битката за златото в двубой, който в крайна беше за американеца.

Роденият в Колорадо Спринг стрелец стана и най-младият американец, който печели официално международно състезание на пушка изобщо. Преди Олимпийските игри в Токио той беше сочен за една от големите надежди в този спорт, като през 2021-а година златото в Световната купа в Хърватия и беше част от американския отбор в Делхи.

Крайно класиране на 10 метра пушка (мъже) в спортната стрелба:

1. Уилям Шенър (САЩ)- 251.6 точки (олимпийски рекорд)

2. Лихао Шън (Китай)- 250.9 точки

3. Хаожан Йън (Китай)- 229.4 точки


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И така

    2 4 Отговор
    Еее най сетне да има ефект от демократичното дрогиране.Янките са длъжни да се дрогират защото това е в интерес на демокрацията,която трябва да надделее над недемократично устроените режими и в защита на нац. инт. на САЩ.Давайте янки повече и повече дрога значи повече медали в името на демокрацията.

    Коментиран от #2

  • 2 Слуга за 10 копейки ...

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "И така":

    +++ взе ги :)))