28 Юли, 2021 18:00 1 847 0

Испания се класира за 1/4-финалите в Токио след равенство с Аржентина

  • испания-
  • аржентина-
  • токио 2020-
  • олимпийски игри

Микел Мерино откри в 66-ата, а Томас Белмонт изравни в 87-ата минута

Испания се класира за 1/4-финалите в Токио след равенство с Аржентина - 1
Снимка: Twitter

Националният отбор на Испания се класира за 1/4-финалите на олимпийския турнир по футбол в японската столица Токио, след като стигна до равенство 1:1 срещу Аржентина в последен двубой от група „C“ на надпреварата. Микел Мерино откри в 66-ата, а Томас Белмонт изравни в 87-ата минута.

"Ла Фурия" бяха по-добрия тим и имаха няколко отлични ситуации, с които да си осигурят победата, но най-серизиозният пропуск направи Дани Олмо през втората част. "Гаучосите" отпадат от турнира, тъй като им тряваша задължителна победа, зада продължат напред.

Испания печели групата с актив от 5 точки, а място на 1/4-финалите намери още тима на Египет, който завърши на второ място с 4 точки. Африканците надделяха с 2:0 над Австралия, който също завършва с актив от 4 точки, но заради по-добрата си голова разлика "фараоните" продължиха напред.

Срещата стартира в спокойно темпо и без опасности пред някоя от двете врати.

Първата интересна ситуация дойде в 14-ата минута, когато Езекиел Барко отправи опесен удар по тревата от границата на наказателното поле, но вратарят Унай Симон беше покрил добре своя ляв ъгъл и изби в ъглов удар.

Десет мунити по-късно Адолфо Гайч засече с глава центриране от корнер, но стреля право в ръцете на Симон.

До края на първата част мудното темпо продължи да властва, като неточни удараха отправиха Мартин Зубименди, Микел Оярсабал и Дани Олмо за Испания, както и Алексис Мак Алистър за Аржентина.

В 50-ата минута испанците пропуснаха златен шанс да поведат в резултата. Марко Асенсио изведе отдясно в наказателното поле Оярсабал. Звездата на Реал Сосиедад залъга съперник и подаде около точката за дузпа на непокрития Дани Олмо, който обаче шутира над вратата.

Малко след това Педри изведе отляво Оярсабал, който обаче също стреля над напречната греда.

В 56-ата минута Оярсабал получи добро подаване в наказателното поле и шутира, но стражът на южноамериканците изби в корнер.

Испанците успяха да пробият защитата на Аржентина в 66-ата минута след чудесно проведена атака. Оярсабал получи в половината на „гаучосите“, а след това изведе чудесно отдясно в наказателното поле Асенсио. Звездата на Реал Мадрид центрира към далечната греда, където Дани Олмо успя с едно докосване да свали за Мерино, който без забавяне успя да намери по прекрасен начин долния десен ъгъл на вратаря на Ледесма за 1:0.

В 77-ата минута Асенсио беше намерен на границата на наказателното поле и стреля, но без проблеми за вратаря Ледесма.

Аржентинците натиснаха в минутите до края и съумяха да изравнят в 87-ата минута. Секунди преди това вратарят Унай Симон предотврати автогол на Ерик Гарсия, който се опита да изчисти центриране, но насочки топката към собствената си врата. Стражът на Атлетик Билбао обаче успя да избие в корнер. След последвалото центриране на Тиаго Алмада в наказателното поле обаче Симон нямаше какво да направи при удара с глава на Томас Белмонт, който беше оставен съмсем сам на границата на малкото наказателно поле и резултатът бе изравнен - 1:1.

Време за нов гол обаче нямаше и южноамериканците отпадат от турнира, докато Испания продължи напред към 1/4-финалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА