Last news in Fakti

29 Юли, 2021 12:01 1 368 1

Двадесет атлети няма да бъдат допуснати на Олимпиадата

  • атлети-
  • олимпийски игри-
  • токио 2020

Не отговарят на изискванията за антидопингови тестове

Двадесет атлети няма да бъдат допуснати на Олимпиадата - 1

Двадесет атлети, включително 10 от Нигерия, няма да бъдат допуснати да участват в лекоатлетическите състезания на Олимпиадата, тъй като не отговарят на изискванията за антидопингови тестове.

Отделът за интегритет в атлетиката, който ръководи антидопинговата програма, изисква спортистите от държави, категоризирани като "висок риск" поради недостатъци в техните програми за тестване, да получат три проби без предизвестие в 10-те месеца преди старта на игрите.

Всяка от седемте така наречени държави от "категория А" имаше поне един спортист, наказан да не участва в игрите. Държавите са Беларус, Бахрейн, Етиопия, Кения, Мароко, Нигерия и Украйна. Имената на санкционираните не бяха публикувани.

Кения вече бе обявила, че двама от бегачите ѝ са извадени от състава, а след това попаднаха сред 20-те наказани.

Премахването им направи място в отбора за Световния шампион на 1500 метра Тимоти Черуиот, който има най-доброто време в света тази година, но изненадващо завърши четвърти на олимпийските квалификации в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    1 0 Отговор
    А американците кога?Чудото на световната спортна гиманастика - американката Симон Байлз - оня ден направи един опит на прескок и се отказа от състезанието.След Олимпиадата в Рио същата беше разкрита,че е в Списъка на спортистите,на които им е разрешена употребата на лекарства,съдържащи Допинг.Оправданието и беше,че имала проблеми с вниманието.