Last news in Fakti

29 Юли, 2021 14:28 1 766 2

Йосиф Миладинов е на 1/2-финал в Токио

  • йосиф миладинов-
  • бътерфлай-
  • плуване-
  • токио 2020-
  • олимпийски игри

В сериите Миладинов успя да победи легендата в бътерфлая Чад Ле Кло от Южна Африка, който остана шести в серията и не успя да се класира за полуфиналите

Йосиф Миладинов е на 1/2-финал в Токио - 1

18-годишният българин Йосиф Миладинов спечели шеста серия в плуването на 100 метра бътерфлай с време 51.28 секунди, което бе достатъчно да намери място сред най-добрите 16.

Миладинов направи силна втора дължина и успя да спечели серията и да влезе с шести резултат в полуфиналите.

В сериите Миладинов успя да победи легендата в бътерфлая Чад Ле Кло от Южна Африка, който остана шести в серията и не успя да се класира за полуфиналите.

Йосиф Миладинов е вторият българин с полуфинал в Токио след Любомир Епитропов, който участва в полуфиналите на 200 метра бруст.

Другият българин, който стартира на 100 бътерфлай, Антъни Иванов остана 29-и с време 52.25 секунди.

Най-бърз в сериите бе американецът Кейлъб Дресел с нов олимпийски рекорд 50.39 секунди. Другият претендент за титлата Крищоф Милак от Унгария е втори с 50.62.

Плуването в полуфиналните серии ще се проведе в петъчната утрин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво момче

    7 0 Отговор
    Стискаме палци всички българи! Донеси медал в България!
  • 2 Браво

    3 0 Отговор
    Това вече е постижение.