29 Юли, 2021 18:33 1 741 4

Притеснителни COVID новини от Олимпийските игри

  • токио 2020-
  • олимпиада 2020-
  • covid-19

Броят на заразените състезатели на Игрите в японската столица нарасна на 20 за последните две седмици

Притеснителни COVID новини от Олимпийските игри - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/Илюстративна

Трима участващи в Олимпиадата в Токио чуждестранни спортисти са дали положителни проби за COVID-19 през последното денонощие, съобщиха организаторите.

Така броят на заразените състезатели на Игрите в японската столица нарасна на 20 за последните две седмици, а общо инфектираните в олимпийското села са 23, в това число и персонал.

През последните 24 часа позитивните случаи за COVID-19 на ангажирани с Олимпиадата са 24 в Токио, Сайтама, Чиба и Мияги, където се провеждат състезания от олимпийската програма.

Броят на инфектираните с COVID-19 около Игрите от началото на месеца нарасна до 198. 89 от тях са чужденци, като в това число влизат и пет положителни проби на атлети извън японската столица по време на олимпийската им подготовка по-рано през юли.

Общо 39 209 акредитирани чуждестранни граждани са пристигнали в страната за Игрите до 27 юли, уточняват местните власти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мйхф

    3 0 Отговор
    Проби! Не, че някой се е закашлял или още по-лошо заритал.
  • 2 пенсионер

    2 0 Отговор
    а, мен ме боли хвърчилото !
  • 3 big

    2 0 Отговор
    Олимпийските игри показаха "среден" пръст на мантрата ваксини, маски, дезинфектанти, дистанция и т.н. Тотален контрол, задължителни ПСР тестове едва ли не всекидневни и "щрак Марийке на портрет"! От къде идва и как се разпространява вируса, това е въпрос към гумените глави налагащи ковид фашизма!
  • 4 АМА ОНИ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ

    1 0 Отговор
    ВАКЕ ЧЕ СВЪРШАТ СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА ОТИ СЕ ВАЙКАТЕ😵