Last news in Fakti

1 Август, 2021 11:50 4 591 21

Тя го направи! Стойка Кръстева прегази надменна китайка и си гарантира медал

  • стойка кръстева-
  • бокс-
  • юан чан-
  • токио 2020-
  • олимпиада 2020

В началните минути двете бяха предпазливи и не предприеха излишни рискове

Тя го направи! Стойка Кръстева прегази надменна китайка и си гарантира медал - 1

Стойка Кръстева донесе втори медал за България на Олимпийските игри в Токио! Българката спечели 1/4-финала на турнира по бокс за жени в категория до 51 килограма срещу поставената под № 2 в схемата Юан Чан (Китай), действаща шампионка от Азиатските игри и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нандзин 2014.

I Рунд

Българката стартира с два десни прави, след което направи комбинация с дясно кроше и ляв прав. Китайката опита да атакува, но Кръстева добре се защити, а след това пласира и ляв прав в главата на съперничката си. В началните минути двете бяха предпазливи и не предприеха излишни рискове. Чан си послужи с два непозволени удара, но българката пласира два удара в тялото ѝ, а след това нанесе и хубав удар в главата на китайката. Чан нанесе удар в главата на българката, но Кръстева запази самообладание, въпреки непозволените действия на опонентката си.

II Рунд

Китайката стартира агресивно втория рунд, след като загуби първата част с 4:1 гласа. Стойка Кръстева показа добра защита и контрира с ляв удар в главата. Българката продължи да залага на комбинации и в следващите секунди пласира ново великолепно ляво кроше. Чан отговори с десен ъперкът. Кръстева отново контрира добре и нанесе десен в главата на съперничката си. Кръстева завърши рунда с великолепна контра с комбинация десен ляв прав, с което отново спечели частта.

III Рунд

Чан започна агресивно, след като трябваше да атакува, за да се надява да излезе крайна победителка в мача. Кръстева показа добра защита и нанесе десен и ляв след контраатака. Българката пласира десен в главата и умно изчакваше опонентката си. Стойка стоеше на добра дистанция и атакува с десен в главата на китайката. Кръстева отново показа добра защита и завърши със самочувствие срещата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    68 3 Отговор
    Казах ви вчера, че това е народна жена от село и може да вземе поне бронз.

    Коментиран от #6

  • 2 Браво

    63 1 Отговор
    Стойче! Давай! Мачкай! С теб сме!
  • 3 Топалов

    53 2 Отговор
    Браво на Кръстева !
    Досега само победи.

    Стискаме палци за полуфинала.
    Успех !
  • 4 Гост

    47 1 Отговор
    Гледах мача преди малко,много е опитна Стойка,браво на нея,само полуфинала с японката ме притеснява заради съдиите и домакинството...

    Коментиран от #11

  • 5 Доротея

    37 0 Отговор
    Браво бе, Точе! Напълни ми душичката с радост и възхищение! Каква разлика от първата среща, когато можеха да дадат победата на виетнамката! Класа! И как хубаво се изказа и се усмихваше при интервюто! А медии и коментатори да престанат да ни натрапват разни фаворизирани красафици и да проявят малко уважение на истинските стойности! Помните ли Рио 2016 ? Последните два дни бяха на надули картуните с внушения как Ивет щяла да тича и как набедените за ,,златни" моми ще пръвят героизъм! И изведнъж - Мирела Демирева! Мирела! Мирела! Мирела! Прасен Кралев чак се снима с нея......

    Коментиран от #10

  • 6 Одрис

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Най-важното е, че Тракийскта -Българска кръв,
    тече във вените й!
    Познава се, не само по името и Стойка ,
    а и по делата и!
    Успех, за нашето момиче!
    Българите , обичат златото, и титлите
    придобито с пролятата кръвта в битките!
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 0 Отговор
    Наистина Браво.НЕ Трябва да ги надценява.Заради ежедневното мачкане в тази земя психиката на бг е:Другите са по добри...дано ...Ясно е с нокаут трудно се печели с тез ръкавици,но играйте със самочуствие на по добри.Ако съдиите са обективни би трябвало финал да играе.Китаец и китайка са УЖАСНО Упорити и Твърди!Като Съветски човек едно време!Браво!
  • 8 два

    2 14 Отговор
    медала сребърен и бронзов а по малки държави имат по няколко златни
  • 9 Johansson

    8 16 Отговор
    Кой ти гледа тая олимпиада. Пълна пародия.
  • 10 momo

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Доротея":

    Момичето е от Добрич.
  • 11 Зайко Байко многознайко

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ще стане, както с Йовчев в Атина! Не очаквам нищо друго ! Помни ми думите!
  • 12 Хо хо хо

    6 0 Отговор
    Аз непознавам ненадменен китаец

    Коментиран от #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пародия

    6 1 Отговор
    Олимпиадите и въобще спортът като цяло става все по-сбъркан! Само вижте как променят правила , категории примерно в щангите, на турнири - във футбола няма КЕШ където участваха всички шампиони на всички държави, а сега участват ... по 4-5 отбора от държава, някои от които може да не са ставали шампиони на страните си от 40-50 години, но пък са от най-силните ( а и най-богатите) държави! Разни измислени турнири - на нации лиги, кон-федерации, магаре-федерации - само и само да има мачове нонстоп денонощно и целогодишно, да има залози, реклами, телевизионни права, въобще - пералнята за пари да не спира! Променят правила във футбола, в бокса през седмица,през две. Вчера Д.Асенов отпадна и вика Ми аз не знам тия съдии какво искат - удари ли броят, активност ли, атрактивност ли... Смятайте щом той не знае правилата и е участник на олимпиада... В олимпиадите въведоха разни измислени спортове. Не знам кой нормален човек би гледал бокс между жени?! Жени побойнички -ама и това ли са евроатлантически ценности?! Не бих гледал такова никога, та ако ще да 20 шампионки да имаме! Разни спортове - стрийтбол, голф... борба, футбол и щанги за жени.. Отврат!
    Скоро очаквам олимпиийски спортове да станат художествена гимнастика за мъже, теглене на въже, криеница, игра на фунийки, търкаляне на кашкавалени пити.

    Коментиран от #16

  • 15 За пример

    11 0 Отговор
    Впечатли ме и интервюто след мача. Умни и премерени отговори, може да послужат за наръчник на доста наши мъже-спортисти (особено футболисти). Неща като: "следвах строго треньорските указания", "много работа имаше преди това", "победата я спечелихме още на тренировките в България" и т.н.
    Истински професионалист.
  • 16 СВД

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пародия":

    Да-аааа! Правилата! Бутат се там двама джудисти, никой нищо не може да направи и хоп - противника на българина победител! Ескобар буквално се залавяше за Даниел Асенов, не за да бави, а за да се спаси от истински бой - нищо! Такъв клинч би трябало да се наказва с точка за противника! Но, Стойчето бе по хитра или треньорите са я инструктирали в началото на срещата! Щом китайката се вкопчеше в нея, веднага и извърташе едно поясно хвърляне и туш - да се вдига и губи сили. Сигурно е тренирала и борба. Сетне не можеше да я стигне.
  • 17 Мачкай

    1 2 Отговор
    Грозниге китайски фалшиви муцуни 💪🏻👏🏻👍🏻👊🏻👊🏻👊🏻🥲
  • 18 Мозъчен Лекар

    0 7 Отговор
    Много грозна.Като плашило.Затова спечели
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дедо Либен

    0 0 Отговор
    Браво моето момиче сега да благодариш на мъжо ти,че каза у кръчмата,че си слабачка да те ядоса и мотивира.Молбата ми е да не го тупаш той е добро момче
  • 21 нашия

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хо хо хо":

    явно си много млад -аз пък ги знам от времето когато бяха по-ниски и тихи от трвата