12 Август, 2021 15:32 1 864 3

Арда с официална позиция относно отложения мач с Лудогорец

  • арда-
  • отлагане-
  • позиция-
  • караманджуков-
  • едностранно-
  • решение-
  • бфс-
  • тв права-
  • домусчиев-
  • лудогорец

"Ние нямаше да имаме нищо против, но не и да се действа едностранно", написаха от тима от Кърджали на официалната си страница

Арда с официална позиция относно отложения мач с Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Арда (Кърджали) излезе с официална позиция след събирането на Управителния съвет на клуба. Кърджалийци, които са бесни за отлагането на мача с Лудогорец, след като никой не се допитвал до тях, отговориха на спортния директор на "орлите" Георги Караманджуков. Освен това обявиха, че е крайно време президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов и секретарят на Спортно техническата комисия на БФС Неделчо Михайлов, да напуснат българския футбол. Както е известно, Михайлов е с последно предупреждение от Борислав Михайлов.

Шефовете на Арда все пак пожелават успех на Лудогорец, ЦСКА - София и Локомотив (Пловдив) в евротурнирите, като им пожелава възможно най-дълго да продължи тяхното участие през този сезон.

Позиция на ръководството на ПФК „АРДА“ относно отлагането на мача с Лудогорец:

След събиране на Управителния съвет на ПФК „АРДА“ и след публикации на спортния директор на ПФК „Лудогорец“ Георги Караманджуков, ръководството излезе със следното становище.

1. Ръководството на ПФК „АРДА“ пожелава успех, както на ПФК“Лудогорец“, така и на другите два български отбора ПФК „ЦСКА“ и ПФК„Локомотив Пд“, които днес имат изключително важни срещи в УЕФА Лига на конференциите. Пожелаваме на всички отбори да продължат колкото може по-напред, защото от това печели българският футбол.

2. Възмутени сме, че в една медия излезе информация, че отлагането на мача на ПФК“АРДА“ с ПФК“ЦСКА“, е за да може нашият отбор да изиграе контрола, което е било прецедент в българския футбол. Бихме искали да внесем яснота:

Ръководствата на ПФК „АРДА“ и ПФК „ЦСКА“ отложиха срещата от 2-ри кръг на efbet Лига по взаимно съгласие, тъй като и двата отбора имаха мачове от УЕФА Лига на конференциите. Това според нас е най-нормалното.

ПФК „АРДА“ имаше споразумение с агенция, която организира тренировъчния лагер на Ал Насър в България, за контролна среща между двата отбора. Това щеше да се случи при условие, че ПФК „АРДА“ не бе продължил участието си в евротурнирите, за да можем да поддържаме игрови спортен ритъм. Според нас е нормално един спортен директор да е наясно с тези неща, за да не се изказва неподготвен. Отново искаме да посочим, че мач между ПФК „АРДА“ и Ал Насър нямаше да има, ако нашият отбор бе продължил в УЕФА Лига на конференциите. Според нас, след като ПФК „АРДА“ не продължи в Европа и срещата с ПФК“ЦСКА“ бе отложена, повече от престижно бе да изиграем контрола с отбора на Ал Насър.

Прецедент г-н Караманджуков е, това ваше желание за отлагане на срещата с ПФК“АРДА“ да не бъде обсъдено колегиално. Ние нямаше да имаме нищо против, но не и да се действа едностранно. Не е нормално да се използват вратички в правилника и да се цитира чл.44, ал.3, която води до мотивиращо предложение от ПФЛ и съгласие с медията, която притежава ТВ правата на първенството. По този начин показвате, че те са под ваш контрол. Доколкото знаем ПФЛ не администрира футболното първенство, а това прави БФС. По този начин ако ПФЛ реши може утре да прекрати първенството. Стигнахме дъното, време е Капраловците и Неделчовците да напуснат българския футбол.

Прецедент г-н Караманджуков е да замразиш действащ национален състезател в дублиращия отбор, само защото той не желае да преподпише своя договор с клуба. Явно ние имаме много футболни таланти в България.

Г-н Караманджуков в заключение бихме искали да припомним за един случай с ПФК“ЦСКА“ през миналата година, когато „червените“ искат да им бъде отложен мача с ПФК“Лудогорец“, поради участие на ПФК“ЦСКА“ в Лига Европа и той не е отложен.

Спираме до тук, и пак искаме да подчертаем, че ръководството на ПФК „АРДА“ пожелава успех на ПФК“Лудогорец“, ПФК“ЦСКА“ и ПФК“Локомотив“ Пд. и възможно по-дълго дълго участие в евротурнирите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    5 0 Отговор
    Една хипотеза. На Арда собствениците и спонсорите се оттеглиха и отбора няма пари, съответно няма да могат да се разплащат до края на сезона и ще натрупат дългове, за да няма после саморазправа на кърджалийци срещу ръководството на дпс в града, което подари отбора на вълка заради едни земи впрочем , та да не се разправят хората с тях за задължения на отбора ,те ще направят всичко възможно Арда да се върнат или да ги изхвърлят във ,,в" група (тогава професионалните договори с футболисти и др задължения отпадат) и за това да обвинят бфс и пито платено. Отбора си е пак селски ,чист без задължения,
    и професионални доховори/футболисти, а вълка взе общински земи за стотинки и сметопочистването. Така ако кърджалийци нападнат дпс като виновни, те ще обвинят бфс. Само хипотеза на болният ми мозък. Същия тоя болен мозък от година разправя как вълка ще остави Арда много бързо и позна. Хахаха

    Коментиран от #2

  • 2 кУмУнист

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кУмУнист":

    Корекция
    *без задължения и без професионални договори съответно футболисти
  • 3 Гайтан Руменов

    2 1 Отговор
    Подмазвам се на Домусчиев