Last news in Fakti

14 Август, 2021 16:04 2 057 1

Бартомеу захапа Лапорта: Предаде интересите на Барселона

  • джосеп мариа бартомеу-
  • жоан лапорта-
  • барселона-
  • лионел меси

Защо взехте такова решение, което е против интересите на клуба

Бартомеу захапа Лапорта: Предаде интересите на Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

В Барселона става все по-интересно. Новият президент Жоан Лапорта не успя да преподпише договора на Лионел Меси. Аржентинецът премина в ПСЖ заради финансовите регулации в Ла Лига.

Лапорта не спира да се оплаква от наследените дългове, като дори обяви, че те са повече от предполагаемото в началото. Поради тази причина той не успя да спази обещанието си - да уреди оставането на Меси.

Именно на всички тези обвинения с отворено писмо отговори бившият президент на Барселона Джосеп Мариа Бартомеу, който представи своята истина за ситуацията и начин, по който той е планирал да се справи с проблемите и да задържи Меси на "Камп Ноу".

"Нашият съвет на директорите планираше да назначи избори на 21 март 2021-а година в рамките на законоустановения ред в края на мандата ни, което щеше да ни даде достатъчно време да се справим с финансовите трудности и да уредим сметките около сезон 2020-а/210-а. Това бе нашето желание да вземем необходимите решения, за да не се стига до това положение. Именно решения, които не бяха взети в последните месеци, което издава бездействието на сегашното ръководство," пише Бартомеу в писмото си.

"През април 2020-а започнахме корпоративен проблект на Барселона, които целеше привличането на нови стратегически партньори. Ако новият борд бе одобрил това решение и този проект, то това би означавало капиталова инжекция от 220 милиона евро в касата, с които да бъдат намалени загубите от пандемията, които през 2020/21-а година биха могли да достигнат до 375 милиона евро. Ако към тези 220 милиона добавите и 20% намаление на заплатите на играчите, което бяхме планирали (около 90 милиона евро), то тогава системата на Ла Лига за заплатите би била спазена и нямаше да има проблем с картотекирането на новите футболисти," обяснява бившият президент.

Той не спира до тук, а дори обвинява своя наследник Лапорта, че през това лято е изплатил определена сума на Неймар (двете страни обявиха извънсъдебно споразумение и прекратяване на делата), което е в ущърб на клуба, според него.

"Защо взехте такова решение, което е против интересите на клуба," пита Бартомеу в своето писмо.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    0 0 Отговор
    Лапорта и неговия екип да напуснат Барса за тоталния провал.