Last news in Fakti

15 Август, 2021 23:03 2 389 4

Барса започна с победа срещу Сосиедад след голов трилър

  • барселона-
  • реал сосиедад

Барселона започна живота без Лионел Меси с победа

Барселона започна живота без Лионел Меси с победа. Каталунците надвиха с 4:2 у дома Реал Сосиедад на старта на Ла Лига. Възпитаниците на Роналд Куман изиграха силен мач, макар и в края на мача да позволиха на баските да се върнат в срещата.

Мартин Брайтуайт бе над всички за победителите с два гола и асистенция. По веднъж се разписаха Жерар Пике и Сержи Роберто. За Реал Сосиедад точни бяха Лобете и Оярсабал.

Още след 30 секунди игра Ремиро трябваше да спасява удар Брайтуайт. Последваха две възможности пред Гризман, които французинът пропусна.

Барселона поведе в 19-ата минута. Тогава Мемфис центрира от пряк свободен удар, а Пике с глава матира вратаря на баските за 1:0.

В 29-ата минута Депай се опита да прехвърли вратаря от голямо разстояние, но той се върна и улови навреме.

Секунди преди почивката Френки де Йонг намери Брайтуайт в наказателното поле, а датчанинът с глава не остави шансове на Ремиро.

В 47-ата минута Гризман прати топката във вратата, но след като флагът беше вдигнат. Малко след това Алба се озова сам срещу Ремиро, но стреля в аут.

В 59-ата отлично двойно подаване между Алба и Депай позволи на левия бек да пробие в наказателното поле. След това той опита центриране, което беше избито от Ремиро, но Брайтуайт стигна до топката и отбеляза втория си гол за вечерта.

След трети гол Барса намали темпото. В 66-ата минута Нето отрази удар на Мерино, а малко след това Беренечеа пропусна от удобна позиция.

В 82-ата минута отлична атака на Реал Сосиедад доведе до гол. Лобете се измъкна от защитата и засече от движение центриране на Баренечеа отдясно.

Баските върнаха интригата в срещата пет минути по-късно. Микел Оярсабал изпълни прецизно пряк свободен удар от около 20 метра и направи резултата 3:2.

В продължението на мача Сержи Роберто оформи крайното 4:2. Брайтуайт проби отдясно след подаване на Гризман и центрира успоредно на голлинията. Там Роберто засече в опразнената врата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    10 0 Отговор
    Ех. Ако и Левски бе, като Барса, да разпродаде звездите си и да продължава да блести... Размечтах се нещо. Прощавайте. Дано Сините не изпаднат в Б група.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Директора

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обесен Язовец":

    Под звезди имаш предвид малката перука и божинката ли?!?