Last news in Fakti

16 Август, 2021 10:25 2 388 10

Цената на Кирил Десподов скочи до 10 милиона евро

  • кирил десподов-
  • шампионска лига-
  • лудогорец

Десподов игра под наем през пролетта при разградчани, след което започна дълги и тежки преговори за откупуването му от Каляри

Цената на Кирил Десподов скочи до 10 милиона евро - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец няма да седне на преговори за голямата си звезда Кирил Десподов, ако кандидатът не извади поне 10 милиона евро, научи „Мач Телеграф“. Ръководството на „орлите“ е фиксирало тази сума след последните изключително силни мачове на национала в тазгодишната кампания на Шампионската лига и особено след мачовете с Олимпиакос.

Десподов игра под наем през пролетта при разградчани, след което започна дълги и тежки преговори за откупуването му от Каляри. В крайна сметка Лудогорец успя да сключи изключително изгодна сделка за Десподов на стойност 1,6 милиона евро, въпреки че преди две години италианците платиха за него 4 милиона евро. Сделка за 10 милиона ще означава, че националът е вдигнал цената си 6 пъти само в рамките на половин година.

За периода си при „орлите“ крилото има 37 мача във всички турнири, записвайки 9 гола и впечатляващите 18 асистенции. През този сезон Десподов изигра 6 мача в Шампионската лига, регистрирайки 2 попадения и една асистенция.

Ако Десподов бъде продаден за 10 милиона евро, то той ще стане най-скъпият футболист, продаден от наш клуб. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев пък така или иначе държи рекорда за трите най-скъпи трансфера на наш отбор. Джонатан Кафу бе продаден на Бордо за 7,5 милиона евро, Жуниор Кайсара премина в Шалке срещу 5,5 милиона евро, а Върджил Мисиджан в Нюрнберг за 5 милиона евро.

Със сигурност, ако продължава да играе в турнирите по този начин и „орлите“ влязат в групите на Шампионската лига, цената на Десподов ще се вдигне още повече. Той обаче няма да може да помогне на тима си в първата среща с Малмьо, защото е наказан.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Люси

    11 1 Отговор
    Цената му в кои международни сайта е отбелязано?

    Коментиран от #8

  • 2 Мдаа

    7 5 Отговор
    Аз бих казал,че струва доста повече-поне 17,18 млн€

    Коментиран от #5

  • 3 цената

    4 2 Отговор
    му е висока като на сгрешените марки. Пояснете защо е Десподов?
  • 4 transfermarkt

    10 0 Отговор
    му дава 3млн. евро. Обаче данните са от 17.06.2021. Може и да се скочила наистнина... Да е живо и здраво момчето и много да ни радва! :)

    Коментиран от #6

  • 5 Историк

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаа":

    Реално той направи разликата между Лудогорец и Олимпиакос-гол в първия мач,изработи дузпа и извади червен катон на футболист от Олимпиакос през втория,а играчите на Олимпиакос не са случайни.
  • 6 Навалний

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "transfermarkt":

    Нерде 3, Нерде 10?
  • 7 8888

    5 2 Отговор
    С тази цена като Дяков ще завърши кариерата
  • 8 Ха ха ха🤣

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Люси":

    В transfermarkt, цената му е € 3.000.000,00 Нали го видяха всички!?! Този може да играе само в българското първенство. В Каляри не се наложи, камо ли в отбор, който може да извади 10 милиона... Смешници! 🤣
  • 9 Много е добър, ама

    3 3 Отговор
    ...всеки вика: Вземи го ти!
  • 10 Реалност

    0 0 Отговор
    Не разбирам хората които постоянно завиждат ,вместо да се гордеем с постигнати успехи ,хора които живеят цял живот в сенките не са постигнали нищо те плюят първи ,време е за обединение ,с тези грешни мисли не ни чака нищо добро.Пожелавам успех на момчето и на всички Български спортисти които успяват макар и трудно да прославят малката ни изтрадала родина.